Gravidele, sfătuite să se imunizeze anti-COVID. Argumentele specialiștilor

Gravidele, sfătuite să se imunizeze anti-COVID. Argumentele specialiștilor

0
DISTRIBUIȚI

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2.

„Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul”, a transmis, joi, prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

Potrivit acestuia, toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

  1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.
  2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste cinci ori.
  3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital de zece ori.
  4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori.
  5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul.


    Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.
  6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.
  7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

„Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, a mai transmis prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.