Grupare de contrabandă cu țigări care acționa în vestul țării, destructurată de...

Grupare de contrabandă cu țigări care acționa în vestul țării, destructurată de DIICOT. Polițiștii au confiscat „marfă” în valoare de aproape 1,5 milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, au organizat astăzi o acțiune de prindere în flagrant, fiind oprit în trafic un autovehicul în interiorul căreia au fost identificate 900 de cartușe de țigarete. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

În același context, în cursul lunii septembrie 2021, în cauză a fost realizată o altă operațiune de prindere în flagrant, ocazie cu care au fost identificate un număr de cinci persoane în timp ce transportau cantitatea de peste 84 baxuri de țigări nefiscalizate (42.186 de pachete).

„Cele două acțiuni fac parte dintr-o amplă operațiune inițiată în cursul anului 2020 de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caras-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, operațiune care a avut ca scop anihilarea unor grupări infracționale organizate ce alimentau «piața neagră» a țigărilor provenite din contrabandă pe raza județului Caraș-Severin. Astfel, în cadrul operațiunii s-au efectuat cercetări faţă de membri ai unor grupări infracționale organizate originare sau care își desfășurau activitatea pe raza județelor Caras-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Dolj. Pentru destructurarea grupărilor infracționale, în perioada 2020 – 2021, au fost efectuate opt acțiuni de prindere în flagrant delict, 37 de percheziții domiciliare, în cauză efectuându-se cercetări faţă de 37 de persoane, dintre care faţă de 21 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă. De asemenea, faţă de 21 de persoane au fost dispuse măsuri preventive”, a transmis DIICOT.

Până în prezent, în cadrul operațiunilor desfășurate, au fost confiscate peste 100.000 de țigarete provenite din contrabandă, valoarea fiind estimată la suma de peste 1.400.000 de lei.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciul de a Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Serviciul de a Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Direcția Generală Anticorupție – Centrul Operațional 2 Timișoara, a Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, Agenția Națională de Administare Fiscală – Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Oamenii legii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.