Începe o nouă ediție a Festivalului de Muzică Veche de la Timișoara....

Începe o nouă ediție a Festivalului de Muzică Veche de la Timișoara. Concertele pot fi urmărite și online

0
DISTRIBUIȚI
Ensemble Masques

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Muzică Veche Timișoara va fi găzduită de Muzeul Național de Artă, în Sala Barocă, și se va desfășura între 14 octombrie și 29 noiembrie, în programul cultural fiincd inclus și vernisajul ”Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice” organizat de Muzeul Național al Banatului, ajuns la ediția a IX-a.

Festivalul, dedicat iubitorilor muzicii clasice, este organizat de societatea Musica Antica, al cărui director este Codrin Emandi,  în parteneriat cu mai multe instituții de cultură timișorene.


Acesta debutează în 14 octombrie, ora 19:00, cu „Ensemble Masques” un ansamblu alcătuit din șase instrumentiști al căror repertoriu este alcătuit cu predilecție din muzică barocă, fiind recunoscut pentru fidelitatea,  expresivitatea și profunzimea interpretărilor sale. Instrumentiștii, reuniți în jurul clavecinistului canadian Olivier Fortin, s-au aplecat mai ales asupra muzicii din secolele al XVII-lea și  al XVIII-lea, de o mare complexitate și supusă multor influențe, extrem de diverse. Ansamblul a concertat pe scene renumite din Europa, SUA și Canada, fiind răsplătit cu premii și elogii unanime.

Festivalul va fi transmis și live pe paginile de Facebook ale Filarmonicii Banatul, Festivalului de Muzica Veche Timisoara și pe canalul Youtube Radio Timișoara. Biletele sunt puse în vânzare la casieria filarmonicii, iar accesul în muzeu se va realiza pe baza cerificatului verde, cu purtarea măștii și respectarea normelor sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.