Liberalii din „suburbiile” Timișoarei, reacții în lanț după declarațiile USR-istului Lațcău

Liberalii din „suburbiile” Timișoarei, reacții în lanț după declarațiile USR-istului Lațcău

5
DISTRIBUIȚI

Continuă să apară reacții ale liberalilor după afirmațiile făcute ieri de către viceprimarul Ruben Lațcău în cadrul dezbaterii publice privind noul regulament de parcare în Timișoara.

După consilierul local Dan Diaconu, un alt liberal îl contrazice pe Ruben Lațcău.

„Viceprimarul Ruben Lațcău a declarat ieri în cadrul dezbaterii publice privind noul regulament de parcare din Timișoara că locuitorii din „suburbia” Moșnița trebuie să înțeleagă că, citez, „nu pot sta la o casă mai ieftină ca la Timișoara și cu avantajele de a locui în Timișoara” și că este „o problemă uriașă în trafic în fiecare zi generată de copiii care vin la școală în Timișoara, deși potrivit legislației, copiii ar trebui să meargă în localitatea de domiciliu”.

L-am citat pe Ruben Lațcău deoarece cuvintele lui ar trebui să le aveți cu toții în minte atunci când mergeți către locul de muncă din Timișoara, adică locul din care Primăria Timișoara încasează bani din impozitul pe venit. Aceleași cuvinte să vi le amintiți când alegeți să accesați servicii sau să cumpărați în Timișoara. În concluzie, domnule Lațcău, vă explic din suburbie fără a folosi un limbaj suburban: nu copiii sunt problema, ci lipsa de viziune și de acțiune a Primăriei Timișoara în timpul mandatului dumneavoastră. După ce v-ați instalat la Primărie, nu ați făcut absolut nimic pentru Drumul Boilor, ați moștenit demersurile deja făcute și ați lăsat-o așa. În loc să acuzați copiii și să intimidați părinți care vă bagă bani în buget, mai bine aruncați câțiva metri cubi de piatră pe drumul care vă aparține (DE – Calea Moșniței), că pentru aia nu vă trebuie exproprieri, ci doar un pic de respect pentru cetățenii navetiști”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa.

Acesta a atașat poze cu extrase de carte funciară de pe tronsonul Drumului Boilor, arătând anii în care s-a muncit la documentații, adică 2017, 2018 și 2019.

„Așadar, avem dovezi incontestabile privind perioada în care s-a muncit concret pe documentații, iar pe de altă parte, avem un an de zile de mandat USR la Primăria Timișoara în care există zero înregistrări, deci zero interes, zero respect pentru cetățenii păcăliți în campanie.


Nu există „greaua moștenire” pe acest subiect, ci doar dezinteres pentru rezolvarea problemelor! Și încă ceva: respectul pentru cetățeni nu ține de banii din buget. Acum o lună au fost numeroase sesizări (expuse și în presă) privind ambrozia de doi metri de pe marginea Drumului Boilor. Astăzi, ambrozia este tot acolo, neatinsă. De ce? Ce ar fi costat Primăria Timișoara să o taie? N-ar fi costat nimic. Costurile sunt în schimb la cetățeni, în nervii consumați și în banii dați la doctor și pe medicamente.

Iar fiindcă tot a venit vorba de subiectul dezvoltării orașului Timișoara, treziți-vă la realitatea cerută de oameni, nu mai opriți proiecte, nu mai căutați vinovați și nu mai creșteți taxe doar pentru a vă plăti amenda istorică luată pentru Colterm”, a mai precizat Proteasa.

Și viceprimarul comunei Giroc, Dan Vîrtosu, a luat atitudine. „Nu știu din ce parte a țării a ajuns domnul Ruben Lațcău la Timișoara, pentru că în CV-ul de pe site-ul Primăriei Timișoara omite această informație și sincer să fiu nici nu mă prea interesează. Adevărata întrebare importantă este cum a ajuns Ruben Lațcău într-o funcție publică atât de importantă și cum de îl lasă colegii să vorbească în calitate de viceprimar. Ce fel de partid ține într-o funcție publică un personaj care declară instituțional că traficul din Timișoara este blocat de copiii care vin la școală din comunele periurbane (el spune suburbii, dar sensul peiorativ pe care îl dă el acestui termen mă împiedică să îl folosesc).

Domnule viceprimar venit de nu știu unde în Timișoara, nu copiii sunt de vină pentru incompetența voastră. Cu siguranță habar nu aveți că în Giroc avem o școală foarte bună la care vin mulți copii din Timișoara. Așa cum nu aveți habar că Primăria Giroc are autobuze care asigură transport civilizat spre și dinspre Timișoara. Știți măcar că în Giroc sunt case mai scumpe decât în Timișoara și că infrastructura din comuna noastră este, în multe cazuri, peste cea din Timișoara?”, a transmis edilul din Giroc.

Dan Vîrtosu a mai precizat că se așteaptă ca „în perioada următoare, dumneavoastră împreună cu colegul din Germania să anunțați că veți ridica garduri de sârmă ghimpată în jurul Timișoarei și să spuneți că „suburbiile” devin lagăre din care se poate ieși numai cu documente justificative. După declarația de tipul celei pe care ați făcut-o la dezbaterea publică privind sistemul de parcare din Timișoara, un om decent și cu un minim bun simț, și-ar prezenta demisia din funcție. Știu, nu e cazul dumneavoastră”.

 

5 COMENTARII

 1. Timișoreni unde trăiți???de unde atâta indiferenta pentru problemele create de incompetenta actualei conduceri?de unde lipsa de reacție?…a fost odata TIMISOARA

 2. Din pacate am fost pacaliti si acum suntem condusi de o banda de hoti prosti fuduli si analfabeti. Sper sa nu ajunga la final de mandat. Rau e ca vom suferi cu cresterile de taxe anuntate, dar asta e boi am vrut asta. Am crezut ca sunt tineei si intrligenti dar sunt foarte foarte prosri si incbisi la minte ca niste batrani. RIP.

 3. In primul rand, in fratelia era un drum de panant pe pamantul privat al unei persiane. Persoana a facut cere la primarie 5 ani in vremea lui Robu, si nimic. Cum a ajuns Fritz in 3 luni au facut drumul, cu pietris. In plus Latcau are dreptate. Conform leguslatie copii merg la scoala arondata. Asa e legea. Punct.

  • Iane, in primul rand, să știi că nu ești suspect de inteligență! Conform Constituției (care bate ce lege vrei tu), toți copiii au dreptul la educație. Cheamă mata pe cineva care știe să numere și roaga-l să scadă din totalul locurilor disponibile in școlile rurale din comunele limitrofe numărul copiilor care locuiesc acolo. Ii va da cu minus dar sa nu te sperii, așa e matematica, mai ciudațică. Noroc că la liceu și la facultate poate aplica oricine, că dacă nu tot în „suburbii” ii trimiteai, nu?
   In al doilea rând, să-i spui lui Ruben că, chiar daca nu mi-aș duce copilul la scoala, la serviciu tot as merge. Da, tot cu mașina. Sâc!
   In al treilea rând, incearca sa îți imaginezi că toți „țăranii” ar lucra de acasă iar firmele unde lucrează și-ar muta sediile in „suburbii”. Crezi că ar mai avea Ruben bani sa vă pietruiască drumurile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.