Mai mulți studenți la Medicină, de mare ajutor personalului de la Spitalul...

Mai mulți studenți la Medicină, de mare ajutor personalului de la Spitalul „Victor Babeș”. Ajută voluntar la evaluarea pacienților cu COVID

2
DISTRIBUIȚI

„Vrem să ajutăm! Ce trebuie să facem?” Asta au spus 15 studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Timișoara care, în urmă cu câteva zile, au decis să renunțe la timpul lor liber, la odihna de după cursuri, la distracție și relaxare, pentru a deveni voluntari la Spitalul Victor Babeș.

Și-au învins teama că s-ar putea infecta, au acceptat să îmbrace zi de zi costumul care îi protejează de infecția cu virusul ce continuă să ucidă sute de români zilnic, iar acum, în fiecare după-amiază, ajută la evaluarea pacienților infectați cu Sars-CoV2 care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Cu toții au înțeles că în această perioadă, mai mult că oricând, e nevoie de ajutor.


Va mulțumim din suflet!”, au transmis reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

„Am venit pentru a putea ajuta oamenii din punct de vedere medical cât de mult pot. Nu mai intervine frica atunci când vrei să ajuți oamenii. Vin la evaluare pacienții cu covid, noi le evaluăm niște parametri vitali, cum ar fi saturația, tensiunea arterială, frecvența, le facem o rază la plămâni și atunci se vede dacă au o afectare pulmonară sau nu. Dacă este nevoie sunt internați. Dimineața avem cursuri, stagii și apoi după-amiaza venim aici să ajutăm cu ce putem”, a spus Alexandru Crăciun, student în anul IV la Facultatea de Medicină din Timișoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.