Maria Grapini, infectată cu COVID 19 după vaccinare. Ce le-a transmis polițiștilor...

Maria Grapini, infectată cu COVID 19 după vaccinare. Ce le-a transmis polițiștilor locali care au verificat dacă este acasă

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-293230681">

Peste 1.700 de persoane izolate și carantinate sunt verificate zilnic, exclusiv, de polițiștii locali din Timișoara.

Printre acestea s-a aflat și europarlamentarul Maria Grapini, care s-a infectat cu covid la cinci luni de la administrarea vaccinului.

„Europarlamentarul Maria Grapini ne-a transmis că „vă mulțumim pentru modul în care v-ați făcut datoria. Ne-am simțit protejați. Meritați apreciere și cred că doar respectul reciproc și respectarea regulilor ne face viața mai bună și mai sigură”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Polițiștii locali continuă să fie implicați permanent în activitățile desfășurate pentru combaterea răspândirii noului coronavirus SARS-Cov2, prin acțiunile de verificare a persoanelor izolate și carantinate la domiciliu.

În ultima perioadă, numărul acestora a crescut din nou, fiind verificate zilnic peste 1.700 de persoane în medie. Această activitate i-a revenit, de la începutul pandemiei, exclusiv Poliției Locale, care a angrenat efective zilnic pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Majoritatea oamenilor au manifestat înțelegere și disponibilitate față de activitatea polițiștilor locali. Mai mult, sunt foarte multe cazurile în care au solicitat sprijinul acestora în achiziționarea de medicamente, alimente sau alte bunuri esențiale.

De foarte multe ori au existat, pe lângă aceste aprecieri verbale, și scrisori de mulțumire ale celor care s-au simțit mai în siguranță prin contactarea zilnică a polițiștilor locali.

Un timișorean aflat în această situație a transmis instituției că „mă aflu în carantină (…), am fost verificat de către echipaje formate din agenți ai Poliției Locale Timișoara, țin să le mulțumesc în mod special, au avut un comportament civilizat, foarte amabili de a se interesa de sănătatea mea, chiar s-au oferit a mă ajuta dacă am nevoie de bunuri sau ajutor medical”.

O altă timișoreancă a scris următoare Poliției Locale: „deosebit respect și considerație, doresc să vă mulțumesc pentru gestul de umanitate, compasiune și profesionalism de care echipajele dumneavoastră au dat dovadă în perioada carantinării mele și a copilului, ne-am simțit protejate, iar agenții care au fost zilnic extrem de politicoși, au fost empatici, întrebându-ne de starea noastră și dacă avem nevoie de ceva”.

„Polițiștii locali sunt recunoscători, la rândul lor, cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să contribuie, prin acest lucru, la limitarea răspândirii acestui virus care face victime”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

De asemenea, pe lângă această activitate, s-a acționat permanent și pe celelalte linii, cum sunt menținerea ordinii și liniștii publice, circulație rutieră, protecția mediului, comerț ilicit, disciplina în construcții, fiind înregistrate aproape 10.000 de sesizări de la începutul anului.

Pentru că volumul de muncă este în creștere, polițiștii locali ar aprecia de asemenea, ca toate sesizările să fie pertinente, reale, la obiect, pentru a nu pierde din timpul de verificare a altor situații mai stringente în această perioadă.

1 COMENTARIU

  1. Eu si copilul meu suntem izolati pe Ghe. Lazar si chiar ne-au cumparat 2 l de lapte ! Ne-a facut ziua mai buna domnu politist cu sintagma „nu consumati mult lapte daca luati tratament -pastile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.