Medic de la „Victor Babeș”: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se...

Medic de la „Victor Babeș”: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu COVID 19 nu au plămânii afectați

0
DISTRIBUIȚI

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Diana Manolescu, a arătat diferențele însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați.

Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuși cu COVID-19 nu au plămânii afectați.

Medicul Diana Manolescu spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuși cu coronavirus, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat.


La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus dr. Manolescu.

Conform medicului, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin mortale. „Singura soluție este vaccinarea”, a transmis doctorul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.