Mii de flacoane de Remdesivir ajung azi în România. Vor fi distribuite...

Mii de flacoane de Remdesivir ajung azi în România. Vor fi distribuite și la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1139972160">

 

Este mare nevoie de medicamente pentru tratarea bolnavilor infectați cu Covid-19 spitalizați la „Victor Babeș”. Reprezentanții unității sanitare solicită din două în două zile Remdesivir la Ministerul Sănătății.

Azi, managerul Cristian Oancea se așteaptă să primească 200 de flacoane deoarece stocul este aproape epuizat.

Ministerul Sănătății a anunțat că, azi, 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală.

Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va încheia un contract cu firma producătoare pentru încă 139.296 de flacoane care vor fi livrate, în tranșe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.

Și Tocilizumab a fost adus recent în România: 2.000 flacoane de 400 mg si 6.434 de flacoane de 80 de mg.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienți cu forme critice și severe, ventilați mecanic sau care necesită aport de oxigen.

România a cerut activarea Mecanismului de protecție civilă al UE pentru încă 12.700 de flacoane de Tocilizumab, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.