Negocieri blocate între USR și PNL. Cioloș: Săptămâna viitoare facem o propunere...

Negocieri blocate între USR și PNL. Cioloș: Săptămâna viitoare facem o propunere de Guvern în Parlament, indiferent ce se va întâmpla

0
DISTRIBUIȚI

A doua rundă de întâlniri între Dacian Cioloș și liderii PNL și UDMR a fost anulată. Decizia vine după ce liberalii au decis să nu susțină în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș. Președintele USR a spus, vineri, că face în continuare apel la responsabilitatea PNL și anunță că propune, săptămâna viitoare, un guvern „indiferent ce se întâmplă”. „Până duminică după-amiază, PNL știe unde ne găsește dacă are idei (…). Acum, nu mai târziu”.

Cioloș a spus că a constatat că PNL refuză să negocieze cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. „Nu e momentul să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a transmis Dacian Cioloș.

„Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern.


Eu sper să putem găsi soluția. În aceste condiții, USR, pentru a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, rămâne în continuare determinat. Și eu, ca premier desemant rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susținere pentru un Guvern”, a spus Cioloș.

Acesta a spus că îi mai așteaptă pe liberali până duminică după-amiaza, când USR va avea o ședință a Comitetului Politic în care se va discuta despre programul de guvernare și lista de miniștri.

„Până duminică, dacă PNL e în continuare interesat de discuții știe unde să ne găsească. Oricum noi mergem înainte, și, cum am spus, până la începutul săptămânii viitoare vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă”, a mai spus Dacian Cioloș.

Președintele USR a atras atenția că România este în situație de criză și nu e momentul „să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”.

„Acum, nu mai târziu. E o urgență să oferim soluții”, a mai spus preșdintele USR.

Întrebat dacă USR va negocia cu PSD pentru a face rost de 234 de voturi pentru a trece Guvernul, dacă are doar 80, Cioloș a spus că „PNL a negociat cu PSD. Au avut un guvern împreună, așa încât nu cred că e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem și cu cine nu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.