Nica despre administrația Fritz: „Chiar dacă Guvernul le dă bani ei nu...

Nica despre administrația Fritz: „Chiar dacă Guvernul le dă bani ei nu sunt capabili să-i cheltuie”. Diaconu spune că useriștii manipulează

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, vineri, că „acest hulit Guvern Cîțu a dat Timișoarei 28 de milioane de lei”. Fondurile au fost date pentru reabilitarea Parcului Civic și a străzilor Lidia și G. Alexandrescu.

„M-am dus să văd ce se întâmplă cu acele lucrări. Ei bine, acele lucrări începute de administrația liberală sunt și acum în același stadiu, în paragină, cu prea puține progrese. Buruienile cresc în Parcul Civic, străzile respective nu avansează, banii respectivi nu au fost practic cheltuiți. De ce să vii să ceri bani în plus când tu nu ai reușit să cheltuiești nici banii pe care i-ai primit la început de an?”, a spus, vineri, Alin Nica.

Liderul PNL Timiș a spus că municipalitatea a primit 28 de milioane de lei și nu a cheltuit nici jumătate. „Chiar dacă Guvernul le dă bani ei nu sunt capabili să-I cheltuie. Poți să le dai bani că ei nu știu ce să facă cu ei”, a fost de părere Nica.

Și colegul său de parptid, fostul viceprimar Dan Diaconu, a comentat, vineri, pe tema aceasta.

„Ieri, exercițiu de manipulare. Timișoara nu a primit nimic din fondul de rezervă guvernamental.


Totul e o răzbunare politică. Ce să vezi, guvernul s-a răzbunat și pe dl. Boc și pe dl. Chirica și pe mai toți marii primari de municipii, liberali. Pentru că nici un leu nu a ajuns nici la Cluj, nici la Iași, nici în alte mari municipii. În fapt, istoric, marile municipii nu au primit bani în cadrul acestor mecanisme de sprijin pentru simplu fapt că pentru a conta în bugetul Timișoarei, sau al Clujului, sau al Iașiului suma ar trebui să acopere alocarea a 4-5 județe. În cei opt ani în care am făcut parte din administrație, cred că am primit o singură dată o sumă nesemnificativă în cadrul acestui mecanism”, a precizat consilierul local Dan Diaconu.

Liberalul este de părere că „problema Timișoarei de azi nu stă în banii pe care nu i-a primit, ci mai degrabă în banii pe administrația i-a primit și pe care, din nefericire, fie nu i-a putut cheltui din lipsă de capacitate, coerență și rezultate, fie i-a cheltuit pe lucruri nesemnificative pentru cetățenii Timișoarei”.

Diaconu a făcut „un mic rezumat al sprijinului blamatului guvern în ultimul an”.

Astfel, Executivul a alocat 28 de milioane de lei pentru Parcul Civic și străzile Mareșal Prezan și Grigore Alexandrescu, alte 60 de milioane de lei pentru programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii – absorbiți 0 lei (sau cel puțin în urmă cu două săptămâni atât era) –  practic nici un decont nu a fost trimis către minister – din lipsă de lucrări, sau incapacitate de gestionare, susține Diaconu.

Potrivit acestuia, Guvernul a mai alocat 37 de milioane de lei în luna august, în baza rectificării bugetului de stat, la dispoziția municipalității (o parte din acești bani au mers la Casa de Cultură pentru impresionantele evenimente ce nu se vor desfășura în condițiile pandemice și pentru cele de mare succes deja desfășurate).

De asemenea, anul trecut, în luna decembrie, Guvernul a alocat  nouă milioane de lei din fondul de rezervă pentru Colterm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.