Nicolae Bitea a demisionat din funcția de director al STPT după ce...

Nicolae Bitea a demisionat din funcția de director al STPT după ce a fost pus sub acuzare de DNA. Avertismentul liberalului pentru administrația Fritz UPDATE Reacția primarului

2
DISTRIBUIȚI

Liberalul Nicolae Bitea a demisionat, astăzi, din funcția de director general al Societății de Transport Public Timișoara după ce, săptămâna trecută, a fost pus sub acuzare de DNA alături de deputatul PNL Cosmin Șandru fiind acuzați că au vrut să-l cumpere cu posturi pentru apropiați pe deputatul AUR Titit Stoica să nu se prezinte la moțiunea de cenzură.

„Domnul Nicolae Bitea și-a înaintat demisia din funcția de director general al Societății de Transport Public Timișoara, în cadrul Consiliului de Administrație, din motive personale. Acesta își încheie colaborarea în calitate de director general cu STPT începând cu data de 19 octombrie 2021”, se arată în comunicatul STPT.

Nicolae Bitea a transmis un avertisment conducerii Primăriei Timișoara în privința datoriilor STPT. „Precizez că situația financiară a STPT este rezonabilă, cu excepția ratei care trebuie achitată către ANAF, «moștenire» veche pe care am găsit-o în momentul în care am preluat conducerea societății.


Situația financiară ar fi fost alta, dacă Societatea Metropolitană de Transport Timișoara ar fi achitat suma de aproximativ 19.000.000 de lei, bani pentru serviciile de transport oferite de STPT. Acesta este și motivul pentru care am intentat proces celor de la SMTT, în vederea plății serviciilor de transport. Țin să atenționez, așa cum am făcut-o de nenumărate ori în ultimul an prin zeci de adrese către Primăria Municipiului Timișoara, că neplata ratei de eșalonare, a obligațiilor la salarii și a TVA-ului duce la pierderea menținerii eșalonării și automat de executare silită de către ANAF a garanțiilor depuse de către STPT. Este vorba despre garanțiile ce presupun întreg patrimoniul societății – tramvaie, troleibuze, hale de reparații, clădiri, parc propriu, baza sportivă în valoare de 87.000.000 de lei. Până la sfârșitul anului 2021 trebuie achitate următoarele sume de bani către ANAF: 2.600.000 lei – luna octombrie; 11.000.000 lei – luna noiembrie; 4.500.000 luna decembrie”, a declarat fostul director general al STPT.

Bitea a susținut că „în calitate de director general al STPT, în ultimul am, nenumărate adrese către Primăria Municipiului Timișoara în ceea ce privește nevoia lunară de bani pentru funcționarea zilnică, dar deschiderea și susținerea autorității tutelare s-au lăsat așteptate, neprimind niciun răspuns. Adresele la care mă refer pot fi verificate, acestea fiind datate și înregistrate”.

UPDATE „Este o decizie luată de el, pe care o respect, îi urez toate cele bune pentru viitorul său și îi mulțumesc pentru munca depusă la STPT. În ceea ce privește acele eșalonări de datorii, în primul rând asta este responsabilitatea societății. Cred că tocmai ideea ca societățile comerciale ale primăriei să fie branșate la bugetul local și oricând apare o problemă să plătim din bugetul local este o percepție problematică și aștept cu noua conducere a STPT să rezolvăm asta”, a spus primarul Dominic Fritz.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.