Numeroşi morţi şi răniţi în urma unui atac cu arc și săgeți...

Numeroşi morţi şi răniţi în urma unui atac cu arc și săgeți produs în Norvegia UPDATE Poliția a anunțat bilanțul tragediei

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane au fost ucise sau sunt rănite după ce au fost atacate de un individ în orăşelul norvegian Kongsberg, situat la aproximativ 80 de kilometri de Oslo, anunţă serviciile de securitate.

Conform martorilor, un individ înarmat cu un arc şi săgeţi a atacat mai multe persoane, în orăşelul Kongsberg, atacul începând într-un supermarket și continuând pe străzi.

„Din păcate, putem confirma că sunt numeroase persoane rănite, iar altele decedate în urma atacului.


Răniţii au fost transportaţi la spitale”, a declarat Øyvind Aas, şeful Poliţiei din Kongsberg, citat de publicaţia Aftenposten.

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat.

Autorităţile nu cunosc motivul atacului. „Timpul ne va ajuta să aflăm motivul acestui atac”, a precizat Øyvind Aas.

La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje medicale şi de poliţie, inclusiv cu elicoptere. Autorităţile norvegiene urmează să anunţe numărul exact al victimelor.

UPDATE Bilanţul oferit de poliţie este de cel puţin cinci morţi, inclusiv un ofiţer în civil, şi doi răniţi.

Poliţia, care a intervenit în forţă, l-a arestat pe atacator, după o scurtă confruntare. Autorităţile susţin că acesta a acţionat singur, dar au continuat să cerceteze prin centrul micului oraş, aflat la 85 de kilometri de Oslo, detectoare de bombe şi două elicoptere.

În acest moment, ipoteza atacului terorist nu este exclusă, chiar dacă, potrivit anchetatorilor, este încă prea devreme pentru a o susţine ferm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.