„Pe treptele vântului”, omagiu liric-muzical adus poetului Rolf Bossert, la Timișoara

„Pe treptele vântului”, omagiu liric-muzical adus poetului Rolf Bossert, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Teatrul German de Stat Timișoara în colaborare cu Forumul German pentru cultură est-europeană Postdam organizează joi, 14 octombrie, de la ora 19.30 sub titlul „Pe treptele vântului“, un spectacol omagiu adus poetului Ralf Bossert, născut în anul 1952 la Reșița și decedat în 1986 la Frankfurt am Main (Germania).

Bossert a fost membru al Grupului de acțiune Banat (Aktionsgruppe Banat), o asociație a câtorva scriitori, poeți și publiciști de limbă germană din România, o platformă de dezbateri literare constituită în primăvara anului 1972. Pusă sub observația Securității, după șicane și acțiuni de intimidare ea a fost desființată numai trei ani mai târziu de către organele regimului ceaușist.

Performance-ul a fost realizat de percuționistul și compozitorul berlinez Maurice de Martin în colaborare cu pianistul și compozitorul bucureștean Mircea Tiberian.


La performance participă Maurice de Martin, chitaristul de jazz Sian Brie din Reșița, actrița Oana Vidoni și actorul Alexandru Mihaescu, membri ai ansamblului Teatrului German de Stat Timișoara.

Maurice de Martin a început cariera muzicală cântând Noise-Rock experimental cu formația Brother Virus din Munchen. Între 1990 și 1995 trăiește în New York, unde studiază bateria și muzica improvizată cu Dennis Charles, Gene Jackson și Joey Baron și își câștigă existența cântând în stațiile de metrou. Ulterior studiază jazzul la Universitatea de Arte (UdK) din Berlin și, ca bursier DAAD, folclorul din sud-estul Europei în România și Bulgaria. Din anul 2000, este membru al renumitului ansamblu de muzică contemporană zeitkratzer A fost director muzical al trupei elvețiene de teatru Plasma și la Schaubühne am Lehniner Platz Berlin. A colaborat deopotrivă cu reprezentanți ai folclorului est-european, coregrafi și protagoniști ai muzicii contemporane. Concertează în toată lumea și participă la înregistrarea a peste 70 de albume. Pe lângă activitatea muzicală, Maurice de Martin este artist în domeniul artei sociale participative.

Biletele pentru acest spectacol care va avea loc la Teatrul German din Timișoara se găsesc aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.