PNL Timiș despre situația Colterm: „Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău a...

PNL Timiș despre situația Colterm: „Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău a fost războiul pentru funcții”. Pesedistul Radu Țoancă cere demisia primarului

0
DISTRIBUIȚI
Dominic Fritz, Cosmin Tabără și Radu Țoancă. Foto: Arhivă

Sistarea furnizării de gaz către Colterm înseamnă că începând de astăzi caloriferele în zeci de mii de gospodării din Timișoara, dar și în numeroase instituții publice, vor fi reci pentru o perioadă nedeterminată.

„A fost sistată furnizarea de gaz la Colterm. Zeci de mii de familii stau în frig, iar de mâine nu vor avea apă caldă! Revoluția în administrația Fritz a adus, în niciun an de mandat, un dezastru fără precedent! Boli asociate frigului: răceală, viroze, gripe, dureri de cap, nevralgii, alergii, laringită, sinuzită, depresie, reumatism etc. Nu mai este nevoie de COVID pentru genocid medical! Dați-vă demisia urgent domnilor Fritz și Lațcău, altminteri veți păți ca Nicolae Ceaușescu în 1989, când a fugit cu elicopterul de furia mulțimii!”, a transmis consilierul local Radu Țoancă (PSD).

PNL Timiș consideră că astăzi este o zi sumbră pentru Timișoara. „Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative.


Susținerea populară pe care au avut-o după alegerile de anul trecut le-a oferit legitimitatea să facă reformele pe care le-au promis în campanie. Asta au așteptat timișorenii. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil. Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău, care avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost războiul pentru funcții. E de notorietate povestea directorului susținut de USR a cărui primă preocupare a fost achiziționarea unui autoturism de serviciu în valoare de 20.000 de euro”, spune comunicatul semnat de grupul consilierilor locali PNL Timișoara.

„De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. Au încercat varianta concordatului fără să se consulte cu nimeni. A fost o variantă sortită eșecului din start. Vă spun clar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă. Nu am înțeles de ce și USR a insistat pentru funcționarea exclusiv pe gaz, fără să ia în calcul că era vorba despre o componentă strategică. Trebuie în permanență să ai și o variantă de rezervă, în cazul în care scade presiunea la gaz sau apare o situație neprevăzută. Acum vin cu altă gogoașă: vor intrarea în insolvență! Ar fi fost o soluție, dar nu acum, în condițiile în care se vede că deja ne confruntăm cu vremea rece, când spitalele sunt dependente de Colterm în plină pandemie. Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației. Să lași mii de pacienți în frig, zeci de mii de familii, școli și instituții publice fără încălzire și apă caldă, este clar un pericol pentru sănătatea publică, dar și o bătaie de joc fără precedent. Oamenii de bună-credință și-au plătit facturile și și-au pus toate speranțele în primarul Timișoarei care a promis că va găsi o soluție. De ce trebuie să sufere cetățenii pentru incompetența unei administrații care, în loc să găsească soluții, caută tot felul de țapi ispășitori?”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără (PNL).

„E o situație gravă! Facem apel pe această cale, către colegii noștri, consilierii locali care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor Colterm ca acum, în al doisprezecelea ceas, să ne așezăm împreună la masă și să găsim urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an”, mai spune comunicatul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.