Politehnica a realizat surpriza cu Rapid! Calificare alb-violetă în sferturile Cupei României

Politehnica a realizat surpriza cu Rapid! Calificare alb-violetă în sferturile Cupei României

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Politehnica Timişoara şi-a mai spălat din păcatele acestui sezon cu o calificare frumoasă în sferturile Cupei României. A fost o victorie chiar contra „Naşului” din ediţia trecută a Ligii 2 – un 2-0 neaşteptat cu Rapid!

Fără Bîrnoi şi Benzar, absenţi din lot, Politehnica a început cu o altă atitudine jocul cu Rapid. Nu au fost multe ocazii la început, dar în minutul 21 italianul Erik Gerbi a găsit soluţia potrivită din careu, după o lansare de la Andrei. Şutul pe jos al atacantului la colţul lung a ajuns în plasă pe lângă Drăghia şi startul bun a fost asigurat. Până la pauză rapidiştii au pus stăpânire pe minge şi au avut câteva ocazii de a egala. Cea mai mare în minutul 42, când Stahl a deviat în bara din stânga lui Devenish-Meares după un corner, dar australianul ex-giuleştean a avut noroc, mingea venindu-i apoi în braţe.

Rapid a fost periculoasă şi după pauză iar în minutul 68 nou intratul Sefer a fost blocat în două rânduri de acelaşi Harrison. Apoi minutul 70 a adus golul de 2-0, după o acţiune excelentă, Doru Andrei găsindu-l de această dată pe Ursu, care l-a executat pe Drăghia la colţul lung. Vişiniii au încercat pe final să revină în meci, dar fără succes.

Pentru Poli calificarea mai salvează din startul slab de campionat, unde urmează un nou joc dificil, duminică la Dej.


Sferturile Cupei sunt programate în jurul datei de 1 decembrie.

Politehnica: Harrison – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Lazăr, Ignea – D. Radu (71, Bocşan), Ursu (89, Haţegan), D. Andrei – Gerbi (90+2, Zaluschi). Pe bancă: Păduraru – Moţiu, S. Costea. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Rapid: Drăghia (cpt.) – Carnat, Dandea (72, B. Barbu), Nastos, Florică (84, Demici) – Albu, Moise – R. Ilie (63, D. Grigore), Alami, Stahl – Marzouk (46, Sefer). Pe bancă: H. Moldovan – Cr. Ignat, Despa, S. Iosif, Săpunaru. Antrenor: Mihai Iosif.

„O victorie venită la timp, pentru că aveam mare nevoie de ea. Nu numai pentru calificarea în sferturi, ci şi pentru că jocurile anterioare nu au fost tocmai reuşite şi eram îngrijoraţi, însă jocul de astăzi demonstrează că se poate, cu multă muncă, cu multă trundă, cu organizare bună, putem să facem lucruri mai bune decât am reuşit până acum. Cred că am conştientizat cu toţii că trebuie să schimbăm ceva şi în primul rând că trebuie să schimbăm atitudinea, că trebuie să jucăm ca o echipă, că toţi trebuie să-şi aducă contribuţia la un joc reuşit şi la un rezultat pozitiv şi cred că asta am şi demonstrat astăzi, am arătat ca o echipă”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii, după primul succes pe banca alb-violeţilor.

„Ne dă speranţe că se poate, avem jocuri grele în continuare, suntem îngrijoraţi în acelaşi timp pentru că timpul până la jocul de la Dej este unul foarte scurt. Noi sperăm ca din punct de vedere fizic să ne refacem. Mizăm şi pe aspectul psihic, victoria de astăzi sper să ne asigure un moral bun şi sperăm ca la Dej să obţinem un rezultat pozitiv, de care avem foarte mare nevoie”, a mai spus Croitoru.

„Surprinzătoare având în vedere că noi suntem o echipă de Liga I. Iar Poli este totuşi o echipă de Liga 2, dar asta este, nu avem ce să facem, trebuie să mergem înainte. Nu avem timp de reproşuri, trebuie să analizăm, să concluzionăm şi probabil mâine dimineaţă vom discuta. Nu ne-au surprins cu nimic, poate au avut o atitudine, motivaţie mai bună ca a noastră … Astăzi am încercat să dăm şanse şi jucătorilor care nu prea au jucat, jucătorilor tineri, în ideea să vedem unde ne situăm cu ei”, a spus Adrian Matei, antrenorul care figurează ca „principal” la Rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.