Nicolae Croitoru vede „o luptă între experienţa noastră şi dorinţa de afirmare...

Nicolae Croitoru vede „o luptă între experienţa noastră şi dorinţa de afirmare a jucătorilor tineri”, în derby-ul Politehnica – Ripensia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica dă piept cu Ripensia într-un nou duel timişorean pe „Dan Păltinişanu” în „B”. Ambele echipe speră să-şi relanseze sezonul cu o victorie mâine după ce au acumulat doar zece puncte din primele zece runde. Nicolae Croitoru vrea prima victorie de la preluarea băncii alb-violete şi speră ca începând cu acest duel să se vadă ceea ce a lucrat la antrenamente.

După ce la Slobozia nu s-a putut vorbi de fotbal, cei de la Poli vor să schimbe impresia fanilor cu un succes în „Derby-ul Timişoarei”. Unul inedit prin prisma că vor lipsi jucătorii desemnaţi să fie de obicei căpitani, ambii suspendaţi pentru cumul de „galbene”. Mijlocaşul Stephan Coulibaly din tabăra „oaspete”, respectiv fundaşul Ioan Mera de la „amfitrioni”.

„Pentru noi toate jocurile pe care le avem de disputat până la finalul acestui an sunt jocuri foarte importante. Mai sunt şase etape, trebuie să acumulăm puncte, pentru că situaţia din clasament ne obligă. Sigur că jocul cu Ripensia e un joc special. E un derby al oraşului Timişoara. De regulă în jocurile de acest tip există o încărcătură emoţională deosebită, sunt orgolii. Fiecare încearcă să-şi apropie victoria. Sunt convins că jucătorii Ripensiei vor veni foarte motivaţi. În plus, cred că o motivare suplimentară vine din faptul că săptămâna aceasta ei au sărbători un număr de ani de când s-a înfiinţat clubul, pe 21 octombrie 1928. Şi cred că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-şi apropia victoria.


De partea cealaltă, şi noi suntem pregătiţi să avem o evoluţie bună. Am lucrat la antrenamente în ultimele săptămâni pentru a ne îmbunătăţi organizarea jocului. Fie că discutăm de cea ofensivă, fie că discutăm de cea defensivă. Avem nevoie de puncte şi sperăm ca jocul de sâmbătă să fie unul bun, să reuşim să acumulăm punctele care ne sunt atât de necesare”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Avem o echipă formată din jucători cu experienţă, care au jucat şi la nivel de Liga I, însă în acelaşi timp, dacă discutăm de Ripensia, vorbim de o echipă tânără şi tinereţea de regulă se asociază şi cu dorinţa de afirmare. Pe de altă parte, urmărindu-i în jocurile pe care le-au disputat în ultima perioadă, jocul lor este unul cu o evoluţie ascendentă. Discutăm de o echipă care e preocupată să facă un atac poziţional elaborat, la un nivel foarte bun pentru Liga 2. Am văzut evoluţii interesante, e clar că pregătesc lucrul acesta în antrenamente. Cred că, pe undeva, va fi o luptă între experienţa noastră şi dorinţa de afirmare a jucătorilor tineri pe care ei îi au în cadrul lotului”, a mai spus Croitoru despre particularităţile celor două echipe.

„Am fost la Ripensia cinci ani de zile, nu pot decât să le mulţumesc pe această cale. Noi ne-am pregătit săptămâna aceasta foarte bine şi sperăm ca sâmbătă să obţinem cele trei puncte. Cu siguranţă nu ne ajută deloc egalul şi sperăm ca pe teren să dăm totul… Suntem jucători cu experienţă, care am mai jucat în Liga I. Eu cred că asta va face şi diferenţa sâmbătă. Ei sunt o echipă de copii, care vor alerga, se vor agăţa de orice minge, cu siguranţă. Sperăm să punem în practică tot ce am pregătit şi să obţinem victoria. Asta e cel mai important”, a adăugat Adrian Zaluschi.

„Zalu”, care practic şi-a relansat cariera la „Ripi”, speră acum să fie în tabăra câştigătoare din derby: „După statistici, Poli le-a cam câştigat aproape pe toate, eu sper ca şi acum să câştige. Chiar îmi doresc să mă şi bucur la final! Va fi un meci frumos, cu multe ocazii. E clar că se va ataca, acum sper să ţină şi vremea cu noi, căci am văzut că a început să plouă… Eu din tot sufletul sper să vină lumea la stadion”, a subliniat „Zalu”.

Politehnica – Ripensia se joacă mâine, de la ora 15.00, pe „Dan Păltinişanu”, în etapa a 11-a a Ligii 2. Jocul nu e televizat, dar e transmis pe pagina de YouTube a alb-violeţilor. Informaţii legate de bilete şi acces, în link. La meci au acces posesorii certificatelor verzi, fie că vorbim de vaccinaţi ori cei trecuţi prin boală. Nu se acceptă însă accesul pe bază de test.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.