Polițiștii bănățeni, eroi pentru doi bărbați cărora li s-a făcut rău și...

Polițiștii bănățeni, eroi pentru doi bărbați cărora li s-a făcut rău și au căzut pe stradă

0
DISTRIBUIȚI

Două echipaje de Poliție Rutieră au dat primul ajutor în două situații diferite când unor bărbați li s-a făcut rău și au căzut pe stradă, în acest weekend. Ambele incidente au avut loc în Caransebeș, în două zile consecutive.

„Când un polițist rutier observă o persoană căzută pe carosabil, primul gând este că persoana ar putea fi victima unui accident rutier și trebuie să se intervină rapid pentru salvarea acesteia. La fel s-au gândit și colegii noștri, Gheorghe și Flavius, de la Biroul Rutier Caransebeș, vineri după-amiaza la finalul activităților de serviciu, când au observat un bărbat de aproximativ 65 de ani căzut pe marginea părții carosabile, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu.


În momentul în care s-au apropiat de acesta, au observat că era conștient, cooperant, dar acuza dureri în zona pieptului, spunându-le colegilor noștri că i s-a făcut rău pe stradă. Aceștia au solicitat imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanță care l-a preluat pe bărbat, transportându-l la spital, în acest moment fiind în afara oricărui pericol”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

A doua zi, un alt echipaj de la Poliția Rutieră a reacționat prompt într-un caz similiar. „Într-un al doilea caz recent, sâmbătă, la intrarea în tura de serviciu, colegii noștri, Bogdan și Adrian, tot polițiști rutieri la Poliția Municipiului Caransebeș, au fost alertați de către un trecător despre faptul că în apropiere este o persoană plină de sânge, căzută pe stradă. În locul indicat, polițiștii au găsit un bărbat de aproximativ 60 de ani, întins pe trotuar, cu fața în jos, murdar de sânge la nivelul feței, care părea să se sufoce. În timp ce Bogdan l-a întors pe bărbat pe o parte și a încercat să îi elibereze căile respiratorii și să ii acorde primul ajutor, Adrian a solicitat intervenția personalului medical, împreună reușind să îl salveze pe bărbatul în cauză, care și-a revenit în drum spre spital. În momentul în care se plimba pe stradă, acestuia i s-a făcut rău, căzând și lovindu-se violent cu fața de asfalt. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a ajuns acasă, alături de familie. Felicitări, stimați colegi! Înainte de a fi polițiști, ați demonstrat că sunteți oameni!”, spune comunicatul IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.