Pompierii timișeni au avut aproape 100 de intervenții pe zi în luna...

Pompierii timișeni au avut aproape 100 de intervenții pe zi în luna septembrie

0
DISTRIBUIȚI

În luna septembrie, pompierii militari timișeni au răspuns la 2.930 de intervenții și misiuni specifice, adică, în medie, aproximativ 100 de intervenții pe zi.

Din totalul intervențiilor, 2.039 de solicitări au pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, echipajele SMURD având o medie de 68 de intervenții pe zi. Paramedicii militari au acordat primul ajutor unui număr de 2.004 de persoane, dintre care 117 copii.

Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 981 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 460 de cazuri, intoxicații – 137 de solicitări, afecțiuni cardiace – 133 de solicitări, COVID 19 – 105 solicitări și 223 de solicitări pentru alte afecțiuni.

În ceea ce privește intervențiile pentru stingerea incendiilor, în luna septembrie pompierii au fost solicitați pentru stingerea a 44 de incendii cu pagube și 65 de incendii de vegetație uscată.


Principala cauză a incendiilor din luna septembrie a fost flacără și jar sau scânteie – 75 de incendii, pe locul doi situându-se incendiile provocate de cauze de natură electrică (arc sau scânteie electrică, efect termic al curentului electric și scurtcircuit electric) – 23 de cazuri.

Echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la 104 accidente rutiere și feroviare, dintre care patru accidente rutiere/feroviare cu victime încarcerate.

Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat 449 de misiuni specifice contextului actual creat de pandemia de coronavirus și anume misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire COVID 19 și transport persoane pozitive COVID 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.