Apocalips, formația rock din cel mai vestic oraș al României, a împlinit zilele trecute 25 de ani de existență, evenimentul urmând să beneficieze de un concert aniversar, care din cauza condițiilor actuale, a fost amânat pentru primăvara anului viitor. Primul concert al formaţiei din Sânnicolaul Mare a avut loc în data de 18 octombrie 1996 în faţa a 600 de spectatori, unde muzicienii au avut în playlist două compoziţii proprii „Where Is The Sun” şi „Danger”, precum şi un cover, „The Sleeping Beauty” (Tiamat).
„A fost ceva ce nu se mai văzuse pe aici. Debutul nostru din luna octombrie 1996 s-a produs la Balul Bobocilor, noi fiind în clasa a XII-a. Atunci lumea rămăsese cam șocată iar noi am cântat în Casa de Cultură cu sala arhiplină“, își amintește de acest eveniment Flavius Buda, cel care a inițiat nașterea acestei trupe.
Membrii formației ApocalipS au organizat dealtfel și două ediții ale unui eveniment ce a purtat numele de Apocaliptic Fest, care s-au desfășurat tot în Sânnicolaul Mare, cel din 2001 desfășurându-se în data de 27 octombrie 2001, exact cu două decenii în urmă.
„Festivalul Apocaliptic Fest am reușit să îl ținem în două episoade: 1999 și 2001, primul a fost cu buget mic spre inexistent și au participat ApocalipS și Phobia din Sânnicolau Mare precum și Argus și Coursed Cematary din Timişoara. Ambele s-au ținut la Casa de Cultură din Sânnicolau Mare. La a doua ediție am avut un buget decent, bani strânși cu greu din sponsorizari și am putut invita trupe bune din zonă: Grimegod, Makrothumia, Anarhia, Argus, Fogland și noi. A venit mult public din țară având în vedere că anul 2001 a fost cam sărac în eveninente metal în țară. Veneau de la gară rockerii încolonați și escortați cu mașina Poliției locale, de la cele două trenuri de Timișoara și Arad. Afișul l-a conceput Gabriel Mafa (Negură Bunget), la fel și ecusoanele, iar sonorozarea a fost asigurată de Anarhia. Și în ziua de azi mai e feedback de la acel festival și sunt întrebat dacă îl mai ținem. Pe viitor, cine știe, interes să fie din partea publicului și sprijin din partea autorităților! Prezentator la Apocaliptic Fest a fost Ovidiu Mihăiță (Teatrul Auăleu), la ambele ediții“, a mai adăugat Flavius Buda.
De-a lungul anilor, rockerii de la Apocalips au avut parte de invitații la diverse festivaluri din țară și nu numai, printre cei cu care au cântat numărându-se nume ca Suicidal Tendencies, Moby Dick (Ungaria), Negură Bunget, Das Ich (Germania), Elis (Elveţia), Amatris (Elveţia), Stubborn (Anglia), Kult (Italia), Handfull Of Hate (Italia), Iris, Altar, Bucovina, Infected Rain (Moldova), Cargo, Compact, Zdob și Zdub, Implant Pentru Refuz sau Syn Ze Sase Tri.
Printre festivalurile la care au apărut se numără Rock la Mureș, Rock River Festival 2009 (Cernavodă), Gărâna Rock 2009, Tabăra De Rock 2009 (Arad), Rubicon Assault Metal (2010), MotoRock Pecica, Bikefest Srpska Crnja (Serbia), Road Patrol Bikers Fest Timișoara, Red Days Căsoaia, Rockline Fest Anina, Revolution Festival, Gugulan Rock sau Măgura Wave.
Primul album al formației a apărut în aprilie 2002 sub numele de „Depresie totală”, materialul avându-i ca producători pe Edmond Karban şi Adrian Neagoe (Anarhia). Al doilea album poartă titulatura „Gate To Infinity” și a fost înregistrat și masterizat în perioada septembrie 2009 – aprilie 2010, în studioul Consonance, de același Edmond Karban (Dordeduh) și Cristian Popescu (Dordeduh). Patru ani mai târziu, în 2014 se lansează primul videoclip oficial pentru piesa „Gate to Infinity”, care a beneficiat de generoase recenzii în mass–media, iar în decembrie 2015 băieții revin cu un clip la piesa „Strigăt de durere”, extrasă tot de pe albumul „Gate To Infinity”. În 2016, la mijlocul lunii noiembrie, trupa a lansat un DVD aniversar care a marcat împlinirea a 20 de ani de existenţă a trupei, la Viniloteca. În ceea ce privește aniversarea a 25 de ani de existență ai formației Apocalips, am aflat că rockerii pregătesc un concert aniversar dar și un moment special la împlinirea a 20 de ani de la lansarea albumului lor de debut.
„Pregătim pentru anul viitor concertul aniversar de XXV de Ani, care din cauza pandemiei nu prea am avut cum să îl organizăm. Cel mai probabil acesta va avea loc în luna mai. Și tot anul viitor se împlinesc 20 de ani de la lansarea primului material discografic, «Depresie totală» și vom marca cum se cuvine și asta.Vom încerca în măsură bugetului să venim cu câteva suprize până atunci și sper să avem parte de o sărbătoare frumoasă a celor XXV de ani existență a formației“, a mai adăugat Flavius Buda. Alături de el, în componența actuală a formației se mai numără Cosmin Ştefan – bass, voce, Adrian Petruţ – tobe, voce și Tiberiu Bitte – voce, chitară (special guest).