Pragu’ de Sus a lansat un nou videoclip extras din albumul „Să...

Pragu’ de Sus a lansat un nou videoclip extras din albumul „Să nu urăști nimic”

0
DISTRIBUIȚI

Trupa Pragu’ de Sus a lansat un nou videoclip pentru o piesă care se regăsește pe cel de-al șaselea album din carieră, „Să nu urăști nimic”, disc care a fost lansat la sfârșitul lunii septembrie la Timișoara, printr-un concert memorabil care a avut loc la Porto Arte.

„Am lansat un nou videoclip, cum altfel decât pozitiv, optimist și cu mult norock! Nu lăsați pe nimeni să vă fure din bucuriile vieții și poate că de mâine, le descoperiți pe cele netrăite încă!“, este mesajul pe care membrii trupei l-au transmis cu ocazia lansării videoclipului „Poate că de mâine“, care a fost filmat în această vară pe Litoral.

 

Formația s-a născut în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică la Gala „10 ani TeleU”, unde pe scenă au evoluat Călin Bârcean (vocal, chitară, claviaturi), Costel Răsuceanu (bas, voce), Marian Draghia (chitară) şi Constantin Borozan (tobe). Primele compoziții proprii, „Buchet de reverii”, „Te-am căutat” şi „El-Zorab” au fost incluse în debutul discografic al formației care s-a numit „Decupaj sonor“, albumul find înregistrat în studioul lui Vlady Cnejevici din Bucureşti. La sfârșitul anului 2017, trupa s-a calificat în semifinalele concursului Eurovision Romania 2018, cu piesa „Te voi chema“.


Formația a cântat în cadrul celei de-a doua semifinale, desfăşurată la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, unde pe lângă concurenți spectacolul a mai inclus recitaluri susţinute de Ricardo Caria, Neda Ukraden, Lavinia Răducanu şi Cargo.

„Titlul celui mai nou album al nostru e un vers din cântecul «Ieși de după perdea», lansat în vara aceasta, ca un preambul al albumului. În vremurile zbuciumate în care ne aflăm, ni s-a părut un mesaj bun. Îndemnul de a nu urî, chiar dacă ai multe motive să o faci! Indiferent cu ce tabără fraternizezi, că ești pro sau contra, important este să nu-i urăști pe ceilalți, să nu urăști nimic, să accepți oamenii așa cum sunt, cu părerile și credințele lor, să cauți a trece curat la suflet prin cele ce ne-au fost date. inspirația chiar a venit în ultimul an! Ar fi fost păcat să nu profităm de extremul situației, de unicitatea trăirilor pe care ni le-a oferit istoria. Am încercat în această perioadă complicată, să trec dincolo de semnificațiile momentului, așezând totul într-o ecuație mult mai mare. Practic, am extras numai esența din context și am dezvoltat compozițional mai sus, la o altă altitudine, acolo unde te poți regăsi oricând, pe parcursul vieții tale“, a spus solistul formației, Călin Bârcean, despre acest album.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.