Primăria Timișoara, amendată cu 200.000 de lei de către Garda de Mediu....

Primăria Timișoara, amendată cu 200.000 de lei de către Garda de Mediu. Reacția municipalității

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea este bună de plată. O echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, a efectuat, între 20 și 23 septembrie, un control tematic. A fost  verificată respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi pe raza orașului Timișoara.

„Cu această ocazie s-a constatat că Primăria Timișoara nu are constituit Registrul local al spațiilor verzi, obligație prevăzută de art. 16 alin. (1) din Legea nr. 24/2007 republicată privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, drept pentru care s-a aplicat amendă în valoare de 200.000 lei, conform legislației specifice”, au transmis, vineri, reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș.

Bogdan Marta, consilierul primarului Dominic Fritz, ne-a declarat că, anul trecut, Garda de Mediu a efectuat primul control pe această temă la Primăria Timișoara și a dat doar un avertisment, deși orașul nu a avut niciodată un Registru al spațiilor verzi,  acest lucru fiind obligatoriu din 2007.

„În ultimii  13 ani a existat doar un cadastru verde care respecta o parte din normele prevăzute în Legea 24/2007 cu modificările și completările ulterioare, dar nu era un registru propriu-zis și nici nu cartografia toată suprafața verde.


Din păcate, fosta Direcție de Mediu și fosta ei conducere nu au reușit mai mult, iar singura sancțiune, până în prezent, dată de Garda de Mediu – și aceea la insistențele societății civile – a fost un avertisment. Vom contesta această amendă deoarece noua administrație este singura care a făcut pași concreți în redactarea unui caiet de sarcini pentru scoaterea la licitație a unui Registru al spațiilor verzi corect întocmit. Mai avem nevoie doar de un aviz de la București pentru finalizarea acestui proces, aviz care a fost solicitat în repetate rânduri de noi”, ne-a declarat Bogdan Marta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.