Primarul Fritz anunță că nu se mai semnează contractul de furnizare de...

Primarul Fritz anunță că nu se mai semnează contractul de furnizare de gaz pentru Colterm. Timișoara rămâne în frig

4
DISTRIBUIȚI
 
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat în această dimineață că nu s-a rezolvat problema alimentării cu gaz metan a Colterm, după ce, ieri, a fost la concurs cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, care să anunțe primul că s-a găsit furnizor.

”Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura.


Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a scris Fritz.

Primarul Timișoarei a recunoscut că ”situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”. PRESSALERT.ro a dezvăluit, aseară, motivul pentru care OMV Petrom nu a mai dorit să semneze contractul de furnizare a gazului metan.

4 COMENTARII

  1. Oare de ce nu au mai fost bani ptr plata gazului . Se intreaba cineva ?

    Pentru ca trebuiau plătite tot felul de facturi si contracte bomba ex la mama ministrului de finanțe care are contract cu Coltermul 700.000 lei plus alte contracte cu dedicatie .

    Verifica cineva cum sau încredințat aceste contracte de acum 10 ani pana la zi . Sa vedeti si voi unde sau dus banii si de ce acuma stau timișorenii in frig .
    Aici nu se sesizează DNA ul DICOT ul nu exista trafic de influență și grup infracțional.

    • DNA -ul și DIICOT-ul se sesizează atunci când sunt infracțiuni de 5-10 lei „ciubuc”. Mulți dintre noi lăsăm suma asta și la un ospătar, doar pentru ca vrem ,nu pentru ca ne obliga cineva.. Atunci când vorbim despre sume colosale, nu se găsește nici un vinovat. Platim taxe si impozite lunar pentru lucruri pe care nu le folosim,autorizatii de urbanism,mediu mic,mediu mare,mediu mijlociu, etc. Ce dracu’ de mediu ,spatii verzi, când noi avem numai gropi și cratere pe strazile din fata porții.Platim pentru ca ,deși avem sustenabilitate pentru mijloace online, oameni capabili care pot și au făcut platforme online pentru a ușura munca și deplasarea la ghisee , dar nu se vrea .Ar rămâne prea mulți bugetari ,mosteniri din tata în fiu, dacă nu ne suflam în ceafa pe la cozi și ghisee.Suntem un popor condamnat la sărăcie și prostie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.