EXCLUSIV Primarului Timișoarei i-a cumpărat soția vilă de 279.000 euro imediat după...

EXCLUSIV Primarului Timișoarei i-a cumpărat soția vilă de 279.000 euro imediat după căsătorie. Pe ce a devenit Fritz proprietar fără să plătească vreun ban UPDATE Reacția edilului

13
DISTRIBUIȚI
La vila cumpărată de soția primarului Timișoara se lucrează non-stop pentru renovare

Primarul Timișoarei, Samuel Dominic Fritz, și soția sa, chinezoiaca Yiran Lin au cumpărat, recent o casă pentru care au plătit 279.000 euro. În 25 august cei doi au anunțat că s-au căsătorit, iar în 2 septembrie cei doi soți „căsătoriți sub regimul matrimonial al separației de bunuri”, semnează o promisiune de vânzare – cumpărare prin care se angajează ca, până la sfârșitul lunii, să cumpere o vilă cu parter și etaj de pe strada Eneas din Timișoara, ridicată pe o parcelă de teren de 732 de metri pătrați. Vânzătorul o doamnă cu domiciliul în Italia, care stă în România din 2014. Prețul pentru întreaga tranzacție este stabilit la 279.000 euro, din care se plătește un avans de 79.000 euro, cu precizarea că dacă primarul și soția sa se răzgândesc vor pierde 20.000 euro. De asemenea, se precizează că diferența de 200.000 euro „se va achita din surse proprii la data autentificării contractului de vânzare – cumpărare”.

În 29 septembrie, se întocmește contractul de vânzare cumpărare în care se precizează că 146.400 euro reprezintă prețul terenului, iar 132.600 – valoarea vilei. Conform documentului, primarul Timișoarei devine proprietarul terenului și este de acord să se instituie „drept de superficie pe 99 ani cu posibilitate de prelungire” în favoarea soției, care devine proprietara casei. Conform precizărilor din documente, atât plata avansului, cât și a diferenței pentru teren și vilă s-a făcut exclusiv din conturile soției primarului, Yiran Lin. Altfel spus, soția plătește, iar primarul devine proprietar.


Dacă, în mod uzual, în contractele de vânzare cumpărare se precizează conturile din care se vor face plățile, în acest caz s-a folosit o formulare generală.

Conform ultimei declarații de avere depusă de primarul Fritz, în 15 iunie, acesta avea în proprietate un apartament de 63 de metri pătrați și în conturi peste 18.000 euro și aproape 40.000 lei.

Până la ora redactării acestui material, primarul Dominic Fritz nu a putut fi contactat pentru a explica această tranzacție. Astăzi, la vila de pe strada Eneas se lucra de zor, muncitorii făcând finisaje la fațadă, semn că noii proprietari vor să se mute cât mai curând.

UPDATE Primarul Dominic Fritz a preferat să evite răspunsurile junaliștilor la întrebări și a postat, în această seară, un mesaj pe pagina sa de Facebook. ”Soția mea lucrează de 10 ani în zone de calamități și război. A fost pe posturi în Republica Democrată Congo, în Haiti, în Irak și, în ultimii doi ani, în Republica Centrafricană, unde a făcut parte din echipa care a coordonat răspunsul ONU la pandemie, într-o țară aflată în război civil, cu un sistem medical aproape inexistent. Nu cunosc o altă ființă umană mai curajoasă, tenace și inteligentă. După 10 ani de trăit în zone de conflict, și-a dorit foarte mult să crească copilul nostru (și sperăm să nu fie ultimul!) într-o casă a ei. La Timișoara. Apartamentul de burlac pe care mi l-am cumpărat în 2015 a devenit prea mic pentru familia noastră mărită. După multe luni de căutare, ne-am găsit refugiul nostru și abia așteptăm să ne mutăm”, a scris primarul Timișoarei.

Fritz a venit cu o explicație și pentru faptul că a devenit proprietarul terenului, deși nu a plătit niciun leu – ”soția mea, nefiind cetățean UE, nu are voie să dețină terenuri în România, doar imobile. Așa că m-a făcut pe mine proprietar al terenului pe care stă casa ei. Îi mulțumesc. Voi menționa donația în următoarea mea declarația mea de avere. E totul la vedere, case closed”.
Primarul Timișoarei nu a scăpat ocazia să se victimizeze puțin, afirmând că ”sunt o persoană publică, mi-am asumat asta. Știu că prezența mea și a multor colegi deranjează, nu facem mișmașuri, vrem să se respecte legea în țara asta și prin urmare trebuie, cu orice preț, să fim decredibilizați. Atacați-mă, dacă nu aveți argumente sau soluții. Dar lăsați familia mea în pace”.

13 COMENTARII

 1. Hotulllll, primare, asta e viața, vin nemții și fură România, iar președintele țării este garantul nemților.
  Ce faci bre ai ajuns de 1 an la cârma Timișoarei și deja ai 300.000 euro????
  Robu = Fritz
  Hoții sunt hoți și nu au etnie….

  • Corect! Daca era in Germania, …….fiscul il cam corecta imediat. Asa…..e in Romanica unde nimeni si nimic nu te intreaba ce, de unde si cum……..

 2. A trimis Nasleu oamenii lui de la piețe sa ii renoveze casa!
  Au experiență, ei mai buni din Banat.
  Sunt pe o mana ei doi, Fritz și Nasleu!

 3. Hipsterul a ajunsi si elsa isi ia casa de 300.000 euro.
  De u de oare bani? Face un imprumut csre il plateste cu ce?
  S a ajuns si asta. Imediat lasa bicleta si trece la mercedes.

  • Prostane, a explicat de unde sunt banii. dar voi, retarzii care nu stiu sa citeasca, va plangeti prin comentarii in loc sa faceti ceva util.

 4. Au iesit postacii la atac. Nici nu au reusit sa citeasca tot articolul. Pai era mai suspect daca si-o cumpara el, in stilul politicianului roman… venit de 1000e luna, casa de jumatate de milion.
  Ca Diplomat ONU, 300k e acceptabil.
  Casa de piatra!

 5. Cata indignare proletara. Ce aveti cu banii omului? Va e ciuda?
  Ciuda sa va fie pe altii, care nu se stie de unde au ce au. E un baiat, ilie, l-a pus robu sef la sdm. Ala si-a luat tractoare, pamanturi, etc. Si e un simplu jurist, altfel. Acolo sa va fie ciuda, ca aia sunt bani nemunciti.

 6. Deep-statul statelor s-a mutat la Timisoara! Tradatorii republicanilor casatoriti cu chinezoaice!!!!! Si amanta billgatesului ii chinezoaca!!!!! De risul curcii , de n-ar fi de plins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.