Proiectul „La Feminin” continuă cu un performance audio și o expoziție de...

Proiectul „La Feminin” continuă cu un performance audio și o expoziție de fotografie

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Noi Re-Creăm continuă în anul 2021, seria proiectelor cu titlul LA FEMININ, proiecte dedicate explorării creative a feminității, dar și a provocărilor cu care se confruntă femeile astăzi și dintotdeauna.

La Feminin este o inițiativă care face parte din Programul Cultural al Timișoarei Capitala Culturala Europeana 2023. Povestea acestui proiect începe în 2019 când Asociația Noi Re-Creăm a realizat o instalație și o galerie audio cu interviuri ale femeilor active în sectorul cultural. Au fost 13 de interviuri diverse pline de înțelesuri și de lucruri noi. În 2020, proiectul a continuat ca o incursiune în poveștile de viată ale timișorencelor și modul în care aceste povesti trasează o hartă a orașului (prin întâmplări din diferite locuri). Zece timișorence au răspuns acestei provocări.

„În 2021, am decis să abordăm o cale artistică de expresie a femeii, prin implicarea a trei artiste: actrița Christine Cizmaș, fotografa Oana Stoian și coregrafa Alexandra Gîrbea.
Proiectul va fi încununat de un documentar realizat de Carmen Lidia Vidu, prin care strangem povesti ale timișorencelor din perioada pandemică (cum le-a schimbat pandemia, cum e relația cu orașul în aceste vremuri și care sunt așteptările legate de viitor).


Așadar, vă invităm într-o călătorie compusă, pentru început, din două trasee: «scrisori ascunse» de Christine Cizmaș este un performance audio și invită ascultătorul să «bea o cafea, un pahar de vin sau o bere, cumpără o carte sau un buchet de flori, fă o plimbare pe străzile din Timișoara, uită-te la vitrine și vei găsi un poster. Scanează-l cu telefonul, pune-ți căștile și mergi cu mine într-un octombrie pierdut» conform mesajului artistei.
Duminică, 24 octombrie, de la ora 9:00, performance-ul audio poate fi accesat scanând QR code-ul de pe poster din diferite locații din oraș sau poate fi ascultat pe Eu sunt ea — La Feminin. Expoziția de fotografie a Oanei Stoian vă invită să priviți felul în care percepe ea identitatea feminină. EU devine EA în relație cu altcineva. Intimitatea relației modulează identitatea, imaginea. Vernisajul va avea loc luni, 25 octombrie, de la ora 19:00, la Institutul Francez din Timișoara“, au transmis organizatorii.

Acțiunile de prezentare a proiectului se vor desfășura pe perioada 24 octombrie – 25 februarie. Pentru detalii despre proiect, care se află anul acesta la cea de-a treia ediție, cei interesați pot accesa site-ul La Feminin.

La Feminin este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.