Radu Țoancă a contestat la prefectură votul cu repetiție din Consiliul Local...

Radu Țoancă a contestat la prefectură votul cu repetiție din Consiliul Local Timișoara prin care s-au majorat taxe și impozite UPDATE Și PNL a depus sesizare

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Radu Țoancă de la PSD a contestat hotărârea privind taxele și impozitele in Timișoara pe anul 2022. Acesta a promis acest lucru ieri în plenul consiliului local.

„Astăzi am contestat la Instituția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022. Am atașat plângerii dovada primului vot (12 pentru și 10 împotrivă) și lista consilierilor care au votat la punctul nr. 2 de pe Ordinea de zi. Pentru ca proiectul să fie validat era nevoie de votul a 14 ( nu 12) consilieri locali. Am solicitat Prefecturii să verifice legalitatea reluării votului și atacarea, în Contenciosul Administrativ, a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ. Colegii noștri mai tineri și mai lipsiți de experiență de la USR trebuie să înțeleagă că administrația publică locală nu este jucăria lor personală, cu care se pot juca în nisip după bunul lor plac, așa cum au făcut un an cu Colterm, până când au distrus iremediabil sistemul centralizat de termoficare al orașului!”, a transmis consilierul local.

Liderul de grup al aleșilor PSD a mai precizat că dacă Prefectura Timiș va sesiza încălcări ale legislației și va solicita Consiliului Local Timișoara reluarea acestui vot, speră că până atunci PNL va rezolva, într-un fel sau altul, problema colegului lor iubitor de USR și că majoritatea consilierilor vor respinge majorarea taxelor și impozitelor locale, promovată de administrația Fritz.


„Timișoara este – și fără majorările preconizate pentru anul 2022- municipiul cu cele mai ridicate biruri fiscale din România”, a atras atenția Radu Țoancă.

 

UPDATE Și PNL Timișoara a anunțat că a depus o sesizare pe aceeași temă.

„Mărirea taxelor și impozitelor a fost votată ieri ILEGAL! La prima strigare regulamentară proiectul a picat cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă, însă după încheierea numărătorii, consilierii USR au reclamat probleme tehnice în timpul votului online, iar procedura a fost reluată în mod ilegal. O spun foarte clar: nu a fost nicio problemă tehnică, 22 de consilieri și-au putut exprima opinia, iar proiectul trebuia picat. Am depus azi o sesizare la Instituția Prefectului Județul Timiș pentru atacarea în contencios administrativ, a Hotârârii Consiliului Local privind stabilirea taxelor și impozitelor din anul 2022. Acest eveniment regretabil pentru o ședință a unui consiliu local dintr-un oraș precum Timișoara ar trebui să dea de gândit celor care vremelnic îl administrează. Construcțiile sănătoase se fac doar cu parteneriate corecte, cu obiective clare și cu programe coerente în sprijinul cetățeanului, nu cu majorități fragile și conjuncturale în care orice nemulțumire individuală se poate transpune într-un eșec al unor proiecte cu miză mult mai mare decât orice înțelegere măruntă dintre un Primar cu reponsabilitate și un consilier oportunist”, a transmis Adrian Lulciuc, liderul Grupului PNL din Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.