Radu Țoancă: „Ruben Lațcău mai are de prestat 14 zile de muncă...

Radu Țoancă: „Ruben Lațcău mai are de prestat 14 zile de muncă în folosul comunității”. Ce riscă viceprimarul pentru că ar fi „fentat” sistemul UPDATE Lațcău: „Nu mă pot șantaja cu acte false”

8
DISTRIBUIȚI
Radu Țoancă

Consilierul local Radu Țoancă de la PSD intervine în războiul dintre directorul Horticultura, Andrei Drăgilă, și viceprimarul Ruben Lațcău de la USR PLUS.

În urmă cu aproximativ cinci luni, Drăgilă declara că „fără menajamente, domnul viceprimar mi-a cerut demisia din postul de director la Societatea Horticultura, spunându-mi că trebuie să aducă oameni noi în posturile de conducere. Am fost intimidat și s-au făcut presiuni asupra mea pentru a demisiona din postul pe care l-am ocupat în urma unui concurs legal. Sunt de 38 de ani în această funcție și sunt probabil cel mai longeviv director din acest sector de activitate”.

În replică, Lațcău declara atunci: „E o minciună că l-aș fi intimidat să își dea demisia săptămâna trecută, dar profit de ocazie să i-o cer acum”.

Consilierul local Radu Țoancă a transmis, astăzi, că „o bombă politică cu iz penal va fi detonată mâine, când la Parchetul de lângă Judecătoria Timișoara va fi înregistrată oficial o plângere a SC Horticultura SA Timișoara care, în urma unei anchete interne administrative, a stabilit că Ruben Lațcău, actualul viceprimar al Timișoarei, a trișat cu 14 zile, în perioada mai – iulie 2020, când a efectuat pedeapsa de 80 de ore de muncă în folosul comunității, din Dosarul 8010/P/2018”.

Vă reamintim că, în vara lui 2019, Ruben Lațcău a comis o contravenție în domeniul rutier, fapt pentru care i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. A primit o dovadă înlocuitoare care conform legii este valabilă timp de 15 zile, însă la o zi după expirarea acesteia, Lațcău s-a urcat din nou la volan și a fost prins de polițiști conducând ilegal. Procurorii au dat însă dovadă de clemență și au renunțat la urmărirea penală, obligându-l însă pe actualul viceprimar la prestarea a 40 de zile de muncă în folosul comunității.

„Deși avea de efectuat 40 de zile, a câte două ore zilnic, de muncă în folosul comunității la societatea locală de horticultură, Ruben Lațcău a reușit să păcălească sistemul cu 28 de ore – adică 14 zile – așa cum reiese din declarațiile olografe a trei angajați implicați în acest proces. Dar nu aceste zile restante pot deveni neapărat problema cea mai mare a lui Ruben Lațcău, ci posibilitatea redeschiderii acestui dosar și a condamnării sale. De ce? Pentru că în conformitate cu Legea 253/2013 și a Alineatului 3 din Ordonanța de renunțare a urmăririi penale, era obligat că în maximum șase luni de la stabilirea acestei pedepse să se prezinte la sediul societății și să înceapă orele stabilite de procuror.


Diferența de timp din 22.10.2019 – data ordonanței – și 26.05.2020- prima zi pontată la Horticultura – este de 7 luni și 4 zile, ceea ce poate conduce la redeschiderea dosarului și trimiterea lui în instanța”, susține consilierul social-democrat.

Într-o declarație scrisă astăzi de mână de un angajat Horticultura, acesta spune, pe lângă faptul că Ruben Lațcău ar fi „chiulit”, și că „după terminarea activității a adus o sticlă de coniac pentru domnul director. Domnul director a refuzat să o primească”.

Radu Țoacă a explicat și de ce s-a implicat în războiul dintre Drăgilă și Lațcău.

„Nu m-aș fi implicat în acest subiect dacă nu aș fi aflat că inclusiv fiul directorului Andrei Drăgilă a fost sunat de viceprimarul Timișoarei, care a făcut presiuni uriașe asupra managerului Horticultura să își dea demisia din funcție, promițându-i că îl va numi interimar pentru patru luni! Noi trăim în Timișoara domnule viceprimar și nu în Moscova anilor 1920, în Berlinul anilor 1933 sau în Palermo anilor 2000!”, a transmis Țoancă.

Viceprimarul Ruben Lațcău nu a răspuns apelurilor reporterului PRESSALERT.ro până la ora redactării acestei știri.

UPDATE Viceprimarul Ruben Lațcău a negat acuzațiile și a declarat pentru PRESSALERT.ro că directorul de la Horticultura, Andrei Drăgilă, a constrâns angajații ca să completeze acele hârtii și acum încearcă să-l șantajeze pentru a nu fi schimbat din funcție. „Mi-au zis domnii Țoancă și Drăgilă încă de la ultima AGA că au dovezi despre mine. Nu am nimic de ascuns și tacticile care l-au ținut 30 de ani în funcție pe Drăgilă nu mai funcționează. Actele false pe care le-a făcut domnul Drăgilă cu domnul Țoancă nu mă pot șantaja”, a declarat Lațcău.

8 COMENTARII

 1. Penalul Ruben Lațcău nu a condus la 1 zi după ce i-a expirat dovada (minciuna gogonata spusa in campania electorală inclusiv live la pressalert, pt a bagateliza cazul), ci la 4 zile. Dovada i-a expirat in 4 August și el a condus in 8 August, fără permis și, mai mult, a fost oprit pt ca nu a dat prioritate … autospecialei de poliție!!!
  Verificați sentința!

  • Ce spuneam,un mitoman ajuns pe cai mari. Dar nu au învățat nimik de la predecesori, care s-au umplut de kkt. Diferența ca aia sunt bătrâni și ii doare undeva,pe când ei…

 2. Nu orice pălmaș își poate comuta din fapta penală în pedeapsă in folosul comunității.
  Incercati să vedeți cum sunt pedepsiți in alte 10 fapte similare.

  • Asta e libertatea justiției pe care o clamează USR? Injustiția care îi favorizează? Vezi Sectorul 1 și de fapt toată țara. Sistemul ticălos!

  • Nu mai masacrați limba română și logica elementară! Încetați cu calomniile! Dacă vă plac impostorii, luați-i la Dv acasă!!! Cine încalcă repetat legile, cine-și confecționează un CURRICULUM VITAE cu minciuni gogonate, adică un impostor NU are ce să caute în fruntea unui oraș. Tot impostori sunt tovarășii săi de gașcă politică Dominic Samuel Fritz și Raoul-Adrian Trifan. Primul a ajuns primar cu încălcarea legislației europene și a Constituției României (având complicitatea unor haștahiști cu robă) și refuză să-și facă publice documentele (altă încălcare de lege). A fost votat de numai 49.161 de bolovani bipezi din totalul de peste 274.000 de cetățeni ai Timișoarei înscriși în listele electorale. Iar junii Lațcău și Trifan (ajuns…. senator) au mințit cu sfruntare că au studii superioare, deși sunt numai absolvenți de liceu.

 3. Nu mai masacrați limba română și logica elementară! Încetați cu calomniile! Dacă vă plac impostorii, luați-i la Dv acasă!!! Cine încalcă repetat legile, cine-și confecționează un CURRICULUM VITAE cu minciuni gogonate, adică un impostor NU are ce să caute în fruntea unui oraș. Tot impostori sunt tovarășii săi de gașcă politică Dominic Samuel Fritz și Raoul-Adrian Trifan. Primul a ajuns primar cu încălcarea legislației europene și a Constituției României (având complicitatea unor haștahiști cu robă) și refuză să-și facă publice documentele (altă încălcare de lege). A fost votat de numai 49.161 de bolovani bipezi din totalul de peste 274.000 de cetățeni ai Timișoarei înscriși în listele electorale. Iar junii Lațcău și Trifan (ajuns…. senator) au mințit cu sfruntare că au studii superioare, deși sunt numai absolvenți de liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.