Raed Arafat nu este de acord cu postarea unei mașini de pompieri...

Raed Arafat nu este de acord cu postarea unei mașini de pompieri în permanență lângă Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara: „Soluțiile sunt altele”

0
DISTRIBUIȚI

Nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri, spune șeful DSU, Raed Arafat, referitor la cazul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, care este „vegheat”, începând de miercuri, de o mașină a pompierilor.

„Nu am fost de acord cu acest lucru și nici nu vom fi de acord, pentru că nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

El spune că „soluțiile sunt altele”.

„În interiorul clădirii trebuie să ai oameni care verifică instalațiile, care fac tururi să verifice care este situația, dacă există vreun risc să îl elimine.


Bineînțeles, dacă e o urgență se sună la 112 să vină pompierii. Chestia asta a generat și alte solicitări. Lumea a crezut că dacă punem pompierii lângă spital înseamnă că nu mai are nimeni responsabilitate și pompierii răspund. Nu merge așa”, adaugă Arafat.

El precizează că pompierii verifică unitățile spitalicești, o dată la câteva ore, în cazul în care acestea nu au personal specializat.

Spitalul „Victor Babeș” Timișoara este „vegheat”, începând de miercuri, de o mașină a pompierilor. Medicii au cerut, după seria de incendii izbucnite în ultimul an la mai multe spitale din țară, ca autospeciala să stea continuu în curte.

Autospeciala cu apă și spumă cu un echipaj complet format din trei salvatori militari a ajuns miercuri la spital și va rămâne în curte, pregătită să intervină dacă va fi cazul.

„Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol. Vrem să mulțumim conducerii ISU Banat pentru disponibilitatea avută și pentru reacția imediată la solicitarea noastră”, au spus cei de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.