Raul Ambruș va fi exclus din PNL Timiș. Cum comentează Alin Nica...

Raul Ambruș va fi exclus din PNL Timiș. Cum comentează Alin Nica apelul lui Fritz de a primi bani pentru Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz transmitea joi că „nevoia urgentă a momentului, pentru Timișoara, este susținerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării orașului. Cvadruplarea (!!!) prețului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local și nici de abonații Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”.

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, a oferit, vineri, un răspuns tranșant la această problemă.

„De ce să dea Guvernul bani în plus pentru Colterm când tu ai deschis șampania în martie când ai reușit să schimbi, printr-o alianță conjuncturală, membrii din Consiliul de Administrație și ai uitat că mai aveai pe ordinea de zi o hotărâre privind plata certificatelor verzi? PNL nu va fi de acord cu transferul către populație în prețul gigacaloriei a amenzii pe care Colterm a luat-o din cauza să-i zic incompetență, neglijență sau abuz al celor de la USR PLUS, al Primăriei Timișoara.


Fac apel la instituțiile abilitate să cerceteze cine este vinovat pentru această amendă pe care domnul primar vrea să-o plătească din buzunarul timișorenilor sau să se milogească la Guvern. Atât Curtea de Conturi se poate sesiza cât și organele de cercetare penală dacă este vorba despre o faptă mai gravă”, a declarat președintele PNL și CJ Timiș, Alin Nica.

Acesta a mai precizat că, în cazul Colterm, colegii de la USR au votat un nou Consiliu de Administrație fără a ține cont de partenerii de alianță.

„Au ales să facă o înțelegere pe sub masă cu un consilier local PNL care va fi exclus din partid, este deja suspendat, și mă refer la Raul Ambruș, și să pună în pericol întreaga construcție solidă care asigură stabilitate în cadrul consiliului local alături de PNL, care are nouă consilieri locali. Tocmai pentru că USR a negociat cu Raul Ambruș, a pus bătăușii lui Raul Ambruș noi nu am votat o astfel de propunere. Am observat că partenerii noștri au înclinație de a promova pe funcții oameni neaveniți, care nu au nicio legătură cu domeniul Colterm și îi lăsăm să găsească soluții cu acești oameni. Haideți să-i lăsăm să vedem dacă avem căldură la iarnă”, a afirmat Alin Nica.

Președintele PNL Timiș a mai spus că Primăria Timișoara nu are nici acum stocurile de cărbune și carburant care să se asigure trecerea iernii.

„Nici până acum, primăria nu a venit cu un plan de redresare a societății și asta putea să o facă din vară și până acum. Nu a venit cu o soluție de eficientizare a activității Colterm din punct de vedere tehnologic. Primăria nu a reușit să finalizeze închiderea inelului pentru transport gaz și includerea Colterm în rețeaua de transport cu circuit închis pentru că i-am deschis ușile domnului primar la începutul anului, când am fost împreună la Transzgaz, să discutăm acest aspect. Cred că niciun om cu scaun la cap nu ar băga banii într-o gaură neagră (n.r. – Colterm) știind toate aceste lucruri”, a mai spus liderul liberal Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.