Războiul pentru un loc de parcare în centrul Timișoarei. Unde se vor...

Războiul pentru un loc de parcare în centrul Timișoarei. Unde se vor face parcări rezidențiale în zona Cetate

2
DISTRIBUIȚI

Se creează situații tensionate între șoferi în goana după un loc de parcare în zona zero a Timișoarei. Gabriel Milovanovici, un timișorean care locuiește în cartierul Cetate, pe strada Vasile Alecsandri, a povestit, vineri după-amiază, la dezbaterea privind noul sistem de parcare al Timișoarei, că a găsit o amendă pe parbriz după ce a lăsat mașina în apropiere de stația de troleibuz din Piața Mărăști.

„Nu mai avem nici acolo voie să parcăm pentru că e dreptul fiecărui cetățean să își aducă la școală copiii, dar chiar să îi bage până în clasă, nu văd normală treaba. Noi venim acasă, ei vin, își aduc copiii, lasă mașinile, mai stăm de vorbă, mai bem o cafea, e OK. Noi venim acasă. N-avem unde să ne mai parcăm mașinile. Ne certăm cu ceilalți. De exemplu, pe strada Paul Chinezu, m-am certat cu un domn, care mi-a zis: du-te și parcheaz-o la tine în față.


Eu stau pe Alecsandri, e stradă pietonală. Salut că cei din primărie ne-au dat acces pe pietonală să ne aducem mâncarea acasă. Dar noi unde o să parcăm?”, a precizat timișoreanul.

Viceprimarul Ruben Lațcău i-a răspuns că locuitorii cartierului Cetate sunt într-o situație specială și trebuie să fie luate în considerare aceste lucruri.

„Și ne-am gândit la ele. În zona verde, unde nu vom mai avea parcare rezidențială, avem două zone de excepții în care se face parcare rezidențială pentru locuitorii zonei Cetate. Vorbim despre zona Piața Vlad Țepeș și zona Piatra Craiului. De exemplu, Eminescu nu va intra în sistemul verde sau străzile din jur. Vom putea să avem abonamente pentru locatari. Într-adevăr, știu că nu este în fața casei, este un pic mai departe. Pe de o parte, spuneți că aveți ghinion că stați în cartierul Cetate din punctul de vedere al accesabilității rutiere. Așa este, dar pe de altă parte, străzile pietonale și efervescența din centru au crescut valoarea proprietăților din zona respectivă. În privința parcărilor, noi am rezervat două zone în cartierul Cetate, care să rămână în zona roșie, să nu intre în zona verde și rezidenții din Cetate să poată folosi abonamente rezidențiale. Acest regulament va sprijini locatarii în tot orașul”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

„În zona Vlad Țepeș o să ne batem cu cei de la Tribunal, care au legitimațiile în geam”, a afirmat Gabriel Milovanovici. El a fost contrazis de edil.

„De la 1 ianuarie, pe foarte multe zone, de exemplu pe str. Proclamației, suntem în situația în care jumătate dintre parcări sunt rezervate de firme, bănci, diverși. Această chestiune nu va mai fi începând de anul viitor. Rezervările individuale sunt permise, dar vor fi făcute prin excepție, în situații clar justificate”, a declarat viceprimarul.

2 COMENTARII

  1. Atâta timp cât nu se vor construi câteva mega parcări etajate, orice măsură se va lua, nu va rezolva nimic, decât să aducă bani in buzunarele sparte ale PMT. Nu știu cât de legal este să vinzi iluzii (locuri de parcare care nu există)!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.