Reprezentantul firmei de insolvență agreată de administrația Fritz, participant la ședințele CA...

Reprezentantul firmei de insolvență agreată de administrația Fritz, participant la ședințele CA ale Colterm, deși nu exista nicio relație contractuală

1
DISTRIBUIȚI

Scandalul de la Colterm SA scoate la iveală noi informații care dovedesc că administrația Dominic Fritz a încercat, în permanență, să se asigure că doar oamenii agreați vor putea să fie implicați în acțiunile legate de încercările de salvare a companiei de termoficare din Timișoara. Vă reamintim că, imediat după ce a fost ales primar, Dominic Fritz a anunțat că soluția salvatoare este concordatul și a anunțat deschiderea unei proceduri de achiziție publică. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în urma contestației depuse, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat procedura deoarece încălca grav legislația în vigoare pentru că administrația Fritz își dorea să înlocuiască judecătorul sindic și să numească administratorul concordatar. Ba mai mult, criteriile stabilite de administrația Fritz pentru competitori făcea ca în România să poată câștiga o singură companie – KPMG. După anularea procedurii, s-a renunțat la această variantă.

Și în cazul insolvenței Colterm SA, administrația Fritz a avut o firmă favorită. În momentul în care Dominic Fritz a anunțat că s-a decis cererea insolvenței, primarul Timișoarei a afirmat că a propus ca administrator judiciar firma de insolvență Rominsolv, care, conform informațiilor PRESSALERT.ro.


Deși era doar o propunere și nu exista nici un fel de legătură contractuală cu această firmă, un reprezentant al acesteia, Florian Mateiță, a participat la ultimele consilii de administrație de la Colterm SA. Inclusiv la cel în care s-a decis intrarea în insolvență și s-a votat ca firma Rominsolv să fie propusă ca administrator judiciar.

Prezența reprezentantului Rominsolv la ședințele Consiliulului de Administrație al Colterm SA a fost confirmată de actualul director general al companiei, Cristian Mîțu. ”A fost în calitate de invitat. Consiliul de administrație l-a invitat”, a declarat Mîțu pentru PRESSALERT.ro. Întrebat cum a participat, deși nu exista nicio legătură contractuală, Mîțu a susținut că ”asta nu pot să spun acum. Nu a participat în mod oficial, nu a votat. A participat să audă ce se întâmplă. Participarea sa a avut rol de informare, să afle care este situația”. La întrebarea cine a ales firma Rominsolv, directorul general al Colterm a răspuns scurt ”nu noi”, dar a evitat să spună cine, afirmând ”vreți să scărpinați problema și nu este cazul”.

Florian Mateiță, de la Rominsolv, a declarat că încă din vară firma sa a participat la o selecție de oferte realizată de firma de avocatură firma de avocatură Schönherr și Asociații SCA, care a câștigat cu suma cea mai mare contractul de la Primăria Timișoara pentru servicii juridice pentru a da soluții în problema Colterm. ”Singurul motiv a fost să înțeleg niște lucruri pentru situația în care am fi fost desemnați administratori judiciari ai Colterm. Am vrut să furăm puțin starul ca în momentul în care am fi fost desemnați să avem o imagine asupra situației de la Colterm”.  Vă reamintim că, ieri, Tribunalul Timiș a decis ca administrator judiciar provizoriu să fie consorțiul format din practicienii în insolvență Alfa& Quantum Consulting SPRL (lider de consorțiu), Maestro SPRL și Insolvein SPRL.

Până la ora redactării acestui material, city managerul Matei Creiveanu nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.