Ripensia, punct meritat la Mediaş cu fruntaşa FC Hermannstadt. Roş-galbenii au fost...

Ripensia, punct meritat la Mediaş cu fruntaşa FC Hermannstadt. Roş-galbenii au fost conduşi în două rânduri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: FC Hermannstadt / Facebook

Ripensia s-a descurcat bine şi fără „principal” la Mediaş, unde-şi dispută Hermannstadt-ul jocurile în condiţiile în care arena de la Sibiu e în (re)construcţie. Gazdele, una dintre favoritele la promovare deşi le-a fost acceptată recent cererea de intrare în insolvenţă, au condus în două rânduri, dar timişorenii au reuşit să revină de fiecare dată. S-a încheiat 2-2 (1-1), golurile oaspeţilor fiind semnate de Stephan Coulibaly şi Valerii Macriţchii.

Părea că „Ripi” rezistă doar un sfert de oră pe stadionul lui Gaz Metan, căci în minutul 16 Ionuţ Stoica a marcat din careu, nemarcat, în urma unui corner.


Totuşi, roş-galbenii au dat o replică bună în continuare şi au reuşit să egaleze prin Coulibaly. Servit ideal în careu de Golda, senegalezul a şutat cu stângul pe lângă Pop. Mai mult, cu trei minute înaintea pauzei Denis Golda putea marca, dar şutul său plasat din interiorul careului a lovit doar transversala.

La reluare tot sibienii, mai insistenţi, au lovit primii după un penalty obţinut de Buhăcianu în duel cu portarul Rus. De la punctul cu var căpitanul Petrişor Petrescu a făcut 2-1. Dar a urmat o nouă replică bună a elevilor lui Muntean şi Mada, secunzii bănăţenilor, iar Ripensia a restabilit egalitatea în minutul 67, când centrarea lui Sturzu a fost lăsat bine de Morariu pentru Valeriu Macriţchii, marcator cu un şut pe jos din faţa careului mic. Până la final e clar că gazdele au vrut să forţeze ofensiva, dar poate şi absenţele au contat în tabăra pregătită de Marius Măldărăşanu. Cert e că „Ripi” a mai avut două oportunităţi bune de a marca, ambele prin şuturile lui Stoi de la distanţă.

Ripensia a acumulat zece puncte după nouă runde şi e pe locul 11. Sibienii sunt pe 3, cu 21 de puncte. Urmează o pauză competiţională pentru meciurile internaţionale, apoi roş-galbenii revin pentru un meci acasă în campionat cu „U” Cluj, o altă pretendentă la primele poziţii.

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea (72, Tomșa), Bejan, I. Stoica, Issah – Alhassan, Mino Sota, P. Petrescu (67, I. Năstăsie) – Balaure (72, Buzan), Buhăcianu (80, Sîntean), Al. Oroian (80, Șulea). Antrenor: Marius Măldărășanu

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic (89, Rogac), A. Macrițchii – Vidrăsan, Coulibaly (cpt.), V. Macrițchii (68, Stoi) – Morariu (78, Mitrov), Golda (78, M. Ion), Piftor. Antrenori secunzi: Iulian Muntean şi Călin Mada

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.