Deputatul de Timiș Ben-Oni Ardelean, numit consilier onorific al premierului Cîțu

Deputatul de Timiș Ben-Oni Ardelean, numit consilier onorific al premierului Cîțu

2
DISTRIBUIȚI

Parlamentarul liberal Ben-Oni Ardelean a fost numit, vineri, consilier onorific al premierului Florin Cîțu pe probleme de politică externă, poziție neremunerată.

Întrebat dacă îi va oferi sfaturi prim-ministrului României, deputatul a răspuns: „nu neapărat. Eu activez pe zona de politică externă de foarte mulți ani. Politica externă este o zonă foarte complexă”.

Ben-Oni Ardelean este vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă din Parlamentul României. De asemenea, a făcut parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 (până în octombrie 2017).

Senatorul liberal este membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.


Totodată, Ben-Oni Ardelean face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu statul Kuwait, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Serbia și Grupul PRO-America.

„Mă alături de astăzi echipei guvernamentale a României, din postura de consilier onorific al primului-ministru pentru relații externe. Parteneriatele strategice, în special cel cu Statele Unite ale Americii, trebuie amplificate și consolidate astfel încât România să joace un rol esențial în plan extern. În contextul cooperării privind apărarea, energia, sănătatea, aspectele de mediu și a celorlalte elemente de impact major pentru țară suntem obligați să nu dăm greș în actualula conjunctură socio-politică mondială. Relațiile externe ale României au nevoie de viziune și de o abordare profesionistă. Pe lângă toate celelalte sarcini deja asumate, preiau și această responsabilitate, ca de fiecare dată, cu un singur gând: România! Ținem aproape! Doamne ajută!”, a scris Ben-Oni Ardelean pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.