Short Sounds – Proiecții de film mut cu muzică live, la Timișoara

Short Sounds – Proiecții de film mut cu muzică live, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Makunouchi Bento

La sfârșitul acestei săptămâni, la Timișoara va avea loc evenimentul „Short Sounds: Silent Romanian Documentary”, care constă în proiecții de film mut acompaniate de muzică live, ce se va desfășura vineri 8 octombrie, cu începere de la ora 20 în incinta MultipleXity (Bd. Take Ionescu, nr. 56-58).

„Short Sounds: Silent Romanian Documentary” este un proiect audiovizual ce urmărește reactivarea arhivei de film mut românesc, prezentând cinci selecții tematice de filme documentare realizate în perioada 1897-1942 și adaptate sonor de artiști contemporani activi pe scena muzicii experimentale din România. În cadrul acestui proiect și cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme, o parte din filmele selectate (mai exact, opt scurtmetraje) au fost digitalizate pentru prima oară, nemaifiind prezentate publicului până acum. Filmele vor fi subtitrate în limba engleză.

Selecția va debuta vineri 8 octombrie, de la ora 20 cu programul „Zi de zi” (documentare de actualitate (1897-1940) cu muzică live realizată de Makunouchi Bento (Felix Petrescu și Valentin Toma).


De la ora 21.15 publicul este invitat să urmărească programul „Pe repede-nainte” (documentare industriale (1928-1935) cu muzică de Sillyconductor (Cătălin Matei).

Sâmbătă 9 octombrie, de la ora 20 evenimentul programează documentarul „Orele Bucureștiului” cu muzică de Simina Oprescu, iar de la ora 21.15 programul „Pacienții veciei” (documentare medicale (1898-1931) cu muzică de Micleușanu M. (Micleușanu Mitoș)

În ultima zi a evenimentului, duminică 10 octombrie, de la ora 20 spectatorii sunt invitați la programul „De ce trag clopotele?” (documentare funerare 1914-1934), cu muzică de Somnoroase Păsărele (Gili Mocanu), iar de la ora 21 va avea loc o discuție liberă cu artiștii, curatorul de film și organizatorii despre selecții și adaptările sonore.

Accesul la proiecții este gratuit și se va face în limita locurilor disponibile, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare impuse de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.