Șofer prins băut la volan de două ori în 30 de minute,...

Șofer prins băut la volan de două ori în 30 de minute, în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii rutieri au legitimat 400 de persoane, au verificat 310 autoturisme și au efectuat 364 de testări cu aparatul etilotest în cadrul unei razii de amploare care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au dat 268 de amenzi, dintre care 75 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 110 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 44 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Polițiștii de la Rutieră au mai constatat șase infracţiuni, patru pentru conducerea sub influența alcoolului și două pentru conducere fără permis.

În data 10 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control un autoturism, care circula pe aleea FC Ripensia, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 54 de ani.


Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost amendat și i-a fost reținut permisul de conducere.

Șoferul nu s-a dus acasă, așa cum ar fi fost normal, astfel că, după 30 de minute a fost oprit din nou, pe bulevardul Michelangelo, de un alt echipaj al Biroului Rutier Timișoara.

Având în vedere că polițiștii acționau în acea seara pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa alcoolului și substanțelor psihoactive, aceștia au procedat la testarea bărbatului, întrucât manifesta un comportament incoerent. Etilotestul avea să arate o valoare demnă de o infracțiune, respectiv 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, polițiștii i-au întocmit dosar penal și pentru săvârşirea infractiunii de conducere a unui autovehicul, având permisul de conducere suspendat, întrucât permisul de conducere îi fusese reținut cu câteva zeci de minute în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.