Solista timișoreancă Amalia Gaiță împlinește astăzi o frumoasă vârstă: La MulțiAni!

Solista timișoreancă Amalia Gaiță împlinește astăzi o frumoasă vârstă: La MulțiAni!

0
DISTRIBUIȚI

Artista timișoreancă Amalia Gaiță împlinește astăzi frumoasa vârstă de 30 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Pasionată de muzică de mică, Amalia Gaiță și-a făcut un nume atât pe scenă, cât și în domeniul fotografiei, devenind cunoscută melomanilor timişoreni grație colaborărilor alături de pianistul Teo Milea. „Am avut plăcerea să o cunosc în 2008, direct într-un concert. A fost pentru prima dată când am rămas cu ochii larg deschiși, ațintiți spre ea, și preț de câteva clipe bune nu am mai atins o clapă. Am scris împreună peste 25 de piese, am împărțit aplauzele primite de la melomani. Am învățat unul de la altul multe și ne-am câștigat de prieteni pentru o viață! Copila cu ochii mari a crescut și a crescut frumos. Amalia Gaiţă … eşti pe drumul ăla fain și tot ce pot să spun este un mare «bravo» din tot sufletul, și-ți mai spun ceva: Amalia, sunt tare mândru de tine!“, spunea Teo Milea despre ea.

„Muzica este prima mea pasiune.


Am început să cânt de pe la 6 ani, participând la diverse competiţii vocale şi făcând parte din proiecte interesante, în timp. Pentru mine, muzica a însemnat joaca şi căutare, experiment. Îmi amintesc cum am copilărit pe muzica lui Clapton, sau Sade, cochetând cu jazz-ul, soul-ul şi rockul pe alocuri. Mi-a fost mereu clar că muzica e o parte importantă din mine, de care trebuie să mă îngrijesc. Mai apoi, în liceu, a apărut interesul pentru fotografie, un domeniu nou şi captivant, care mi-a dat o perspectivă interesantă asupra artei în general. Astăzi mă ocup în mod egal de ambele pasiuni, au aceeaşi importanţă pentru mine, tocmai pentru că se influenţează reciproc, ca idei, compoziţii, stiluri. Puse împreună, muzica şi fotografia mă definesc cel mai bine“, povestește Amalia Gaiţă.

La sfârșitul anului 2017, Amalia Gaiță a lansat albumul de debut, „Melting Sun”, alături de trupa din care fac parte Mihai Moldoveanu la bas, Adrian Şchiopu la tobe şi Vlad Cotruş la chitară. Alături de numeroase concerte susținute în cluburi, Amalia a evoluat în cadrul unor festivaluri de renume din țara noastră printre care se numără Open Air Blues Festival Brezoi, Weinfest Mediaș, Jazz TM, Deva Jazz Festival sau Flight Festival.

În vara acestui an, Amalia Gaiță a lansat o versiune live a piesei „Deep Shadow“, noua variantă a compoziției fiind lansată cu ocazia împlinirii a cinci ani de la primul concert susținut de artistă alături de colegii săi de trupă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.