Soluția găsită de managerii de la „Județean” și „Municipal” pentru ca pacienții...

Soluția găsită de managerii de la „Județean” și „Municipal” pentru ca pacienții și personalul să nu tremure de frig după întreruperea gazului la Colterm UPDATE Spitalul Județean își reactivează centrala termică

0
DISTRIBUIȚI

Vestea că furnizarea gazului către Colterm a fost oprită afectează aproximativ 50.000 de familii din Timișoara, precum și instituții publice, școli și spitale.

Managerii celor mai mari unități sanitare din Timișoara au găsit soluții temporare pentru ca pacienții și personalul să nu tremure de frig.

„Deocamdată ,până mâine dimineață sau seară va merge căldura din inerție. Distribuim mai multe pături și plapume, o să dăm drumul la rețeaua de climatizare care funcționează până la minus 5 grade. Azi ne întâlnim cu cei de la ISU Timiș să vedem ce soluții mai putem să găsim”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Acesta a precizat că în spital și în clădirile din jur sunt aproximativ 300 de saloane.

La pături și aer condiționat pus pe cald se gândește și managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.

„La ASCAR este cea mai mare problemă, unde nu avem climă și este și spital suport COVID.


Momentan dăm drumul la aer condiționat, ca soluție de avarie. La Maternitatea Odobescu nu avem probleme pentru că nu a fost dezafectată vechea centrală. Avem pături, sunt soluții de avarie, nu sunt ortodoxe, dar le punem în aplicare. Unde se poate vom externa mai repede pacienții fără să le punem în pericol tratamentul și vom comasa saloane. Pe termen lung o să facem demersuri să cumpărăm centrale, parțial poate ne ajută primăria, și cu bani din bugetul nostru, evident că nu mai putem risca să ajungem într-o situație de genul acesta”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.

UPDATE Consiliul Județean Timiș va aloca fonduri pentru reactivarea centralei termice a Spitalului Județean din Timișoara care, conform managerului Raul Pătrașcu, nu a mai funcționat din 2006.

„Am hotărât împreună cu Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, să fie puse în funcțiune aparatele de climatizare și toate păturile electrice disponibile pentru a ajuta pacienții să reziste în saloanele neîncălzite. Este o soluție de avarie, pentru câteva zile, până când Spitalul Județean va avea centrala proprie de încălzire, astfel încât să nu mai depindă de termoficarea gestionată de Primăria Timișoara. Mâine, Consiliul Județean Timiș va aloca bani în acest sens, iar conducerea Spitalului s-a angajat să facă tot posibilul să urgenteze lucrarea și să protejeze pacienții care nu au nicio șansă să lupte deopotrivă cu boala și cu frigul”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.