Surpriză: Dragan Petricevic, antrenorul lui SCM Timişoara, este noul selecţioner al naţionalei...

Surpriză: Dragan Petricevic, antrenorul lui SCM Timişoara, este noul selecţioner al naţionalei României de baschet masculin

0
DISTRIBUIȚI

Anunţ uşor neaşteptat al FR Baschet, care l-a numit la cârma naţionalei masculine pe Dragan Petricevic in locul unui alt antrenor cu trecut pe Bega – Tudor Costescu. Din primele informaţii dinspre clubul bănăţean, tehnicianul originar din Sarajevo va continua şi munca de la SCM Timişoara

La fel ca şi Costescu, munca noului selecţioner ar putea să continue in paralel cu cea de la Timişoara. Dragan Petricevic nu e la primul job la FRB, el având un mandat şi la conducerea băncii tehnice a naţionalei feminine.

Prima misiune a lui Petricevic la conducerea „Vulturilor” e peste o lună, cu ocazia FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers iar pe listă e sigur Alexandru Olah de la SCM OHMA Timişoara. De asemenea, rezervă, in caz de accidentări sau alte evenimente, figurează şi Edward Petrescu de la alb-violeţi.


Echipa se reuneşte pe 21 noiembrie. Primul meci va fi cu Luxemburg şapte zile mai târziu.

Altfel, „Leii din Banat”, cu acelaşi antrenor se pregătesc pentru duelul de mâine, de pe teren, propriu, cu CSM Ploieşti, joc programat in sala „Constantin Jude”, de la ora 18.00.

„Ca orice meci, anticipez că va fi unul dificil, disputat, la care trebuie să ne păstrăm concentrarea și voința la nivel maxim. Echipa se simte bine pe teren în ultima perioadă și sper să păstreze acest tonus. Cu toții suntem conștienți că nu există echipe mici sau favorite certe, în acest sezon. Rezultatele din acest sezon au dovedit-o, așa că suntem foarte prudenți, dar și încrezători în ceea ce am arătat până acum. O încredere ce vine din faptul că muncim bine și asta se vede pe teren și pe tabelă. Ploieștiul, chiar dacă nu și-a declarat obiectivele foarte ridicate, eu știu că obiectivele lor sunt înalte. Acest sezon este interesant în primul rând pentru că nou-promovatele se prezintă mult mai bine decât promovatele din sezoanele precedente. Sunt două formații ce  joacă un baschet plăcut, la care se adaugă câteva echipe – precum Constanța sau Tg. Jiu – ce nu au reprezentat o forță anul trecut, dar anul acesta au potențial. Este regretabil că jucăm din nou fără spectatori. Îmi pare rău că acum când jucătorii noștri chiar meritau susținere, nu o pot avea, dar asta este situația și nu putem decât să respectăm măsurile sanitare”, a declarat Dragan Petricevic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.