Timișean cercetat pentru trafic de migranți după ce a fost prins transportând...

Timișean cercetat pentru trafic de migranți după ce a fost prins transportând indieni care intraseră ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni (județul Timiș) au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, şase cetăţeni indieni. Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„În data de 8 octombrie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, în jurul orei 11.30, au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DN58B, la intrarea în localitatea Foeni, din direcţia Iohanisfeld un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din India cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 26 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru conducătorul auto, iar în baza materialului probator, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.