Timișoreanca Viorica Rusu a câștigat trofeul festivalului național de romanțe și poezie...

Timișoreanca Viorica Rusu a câștigat trofeul festivalului național de romanțe și poezie „Rapsodii de Toamnă”

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanca Viorica Rusu a câștigat cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de Toamnă”, manifestare care a avut loc zilele trecute pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „CD Aricescu” din Câmpulung.

„Pasiunea mea pentru muzică a început în anii de studenție, e adevărat că atunci nu cântam romanțe, nu aveam răbdare să le ascult, așa cum o grămadă de tineri nu o au. Păcat că doar la maturitate am realizat ce înseamnă cu adevărat romanță. Nu cred că am atâta măiestrie să mă exprim în cuvinte, dar am o pasiune și o dăruire mare atunci când interpretez romanțele. Îmi plac aproape toate în special cele cântate de doamna Ioana Radu. Romanța este terapie pentru suflet și inimă“, spune Viorica Rusu.

 

La festivalului național de romanțe și poezie „Rapsodii de Toamnă” au participat 17 concurenți din întreaga țară iar trofeul Nae Leonard a ajuns la Timișoara. Chiar dacă a cântat alături de soțul ei cu mulți ani în urmă, proaspăta laureată a acestui concurs s-a reapucat de muzică cu doi ani în urmă și a mai câștigat un concurs de profil și anul trecut, la festivalul Crizantema de Aur.

„În tinerețe am cântat muzică ușoară împreună cu soțul meu Ovidiu Mihail Rusu, care este un foarte talentat pianist.


Am întrerupt o perioadă destul de lungă și doar acum doi ani în noiembrie 2019, o bună prietenă m-a întrebat dacă nu vreau să particip la un festival de romane care s-a desfășurat la Bocșa. Acolo am luat premiul 2. Domnul profesor Horia Făgărășanu care a asigurat acompaniamentul la pian mi-a propus să interpretez o romanță compusă de el la Festivalul Crizantema de aur de la Târgoviște, în 2020. Am acceptat, am luat preselecția, m-am prezentat la concurs și piesa a luat premiul 1. În acest an am participat la festivalul de la Câmpulung Muscel care s-a desfășurat zilele trecute. A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. Organizarea festivalului a fost impecabilă, ne-am simțit excelent, am avut spectatori… ceea ce este extraordinar… ne-au răsplătit cu aplauze. Nu m-am așteptat să iau premiu, acolo au fost concurenți foarte talentați, mulți laureați la alte festivaluri de romanțe, și în plus erau mult mai tineri decât mine. Am să particip și la alte festivaluri de gen dacă o să am ocazia, indiferent dacă o să iau premii sau nu. Pasiunea mea pentru muzică și romanță nu va muri nicicând“, a mai adăugat Viorica Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.