Timișorenii de la Psihodrom și Grave For Sale participă la cea de-a...

Timișorenii de la Psihodrom și Grave For Sale participă la cea de-a patra ediție a festivalului Particles

0
DISTRIBUIȚI
Trupa timișoreană Grave For Sale va susține un concert în cadrul festivalului Particles

Cea de-a patra ediție a Festivalului Particles va avea loc în perioada 8 – 10 octombrie pe malul Mureșului, la Arad, unde spectatorii sunt invitați la trei zile de evenimente artistice. Organizat de Asociația Citizenit, evenimentul invită publicul la festival pentru a se bucura de concerte, expoziții, ateliere, spectacole, discuții și filme într-un spațiu inedit și transformat!

Programul festivalului cuprinde pe timp de seară concerte susținute de artiști și muzicieni arădeni precum: Cătălin Lăpușcă, Desolate Moors, Sounds of Om, Terra_H, dar și de trupele timișorene Grave for Sale (sâmbătă, 9 octombrie de la ora 20) și echipa Psihodrom (vineri 8 octombrie de la ora 21), și, nu în ultimul rând, de trupa Jurjak ca și cap de afiș.

Pe timp de zi publicul se poate bucura de ateliere coordonate de profesioniști din diverse domenii artistice. Invitați speciali vor susține o discuție cu tema „Patrimoniul natural, arhitectural, istoric: Memoria colectivă a unui oraș”, iar artiști locali și naționali vor avea expoziții și spectacole în diverse spații ale festivalului.


Sâmbătă și duminică vor putea fi urmărite și o serie de filme puse la dispoziție de către organizatori în timpul zilei.

Particles Festival este o parte din ceea ce face Asociația CitiZenit în Arad – un festival local în care cele mai importante elemente sunt participarea și căutarea. Particles este un festival pentru arădeni, pentru comunitatea locală, alături de care s-a căutat în ultimii 6 ani soluții și resurse pentru a transforma orașul și a îmbunătăți experiența de locuire în Arad prin artă și cultură.

„La Particles arătăm ceea ce ne place în materie de artă, dar îi și provocăm pe artiștii locali să se exprime! Particles e o modalitate prin care dorim să ne punem amprenta asupra orașului Arad, e un altfel de festival pentru un altfel de oraș – acela pe care îl credem posibil, acela în care lucrurile își îndeplinesc potențialul.
Particles e felul nostru de a spune că locurile unde ne place să ne întâlnim în Arad pot arăta și altfel, chiar și pentru 48 de ore, de a pune sub lupă spații nevalorificate, pe care împreună le putem pune în lumină. Particles e schimbarea care vine atunci când multe particule diferite se adună”, a spus Oana Furdea, membru al Asociației CitiZenit.

Festivalul are loc anul acesta pe Malul Mureșului în zona Podului Traian, lângă Agenția pentru Protecția Mediului. Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă, dar accesul se va face în conformitate cu legislația și măsurile epidemiologice în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.