Trei elevi ai Colegiului Național „C.D. Loga” din Timișoara reprezintă România în...

Trei elevi ai Colegiului Național „C.D. Loga” din Timișoara reprezintă România în finala europeană a unui concurs de inovație

0
DISTRIBUIȚI

EU Code Week este un proiect complex dedicat tinerilor din țările Uniunii Europene, susținut de o comunitate de specialiști care să îi inspire spre inovație. Acest proiect se adresează în special elevilor de liceu pasionați de tehnologie, comunicare, marketing și cu abilități de muncă în echipă.

În 2021, în România s-au înscris la evenimentul de debut din luna aprilie a acestui an 78 de participanți, mentori, invitați speciali și concurenți. După etapele de selecție, trei echipe s-au calificat și au participat în finala națională organizată online sub forma de hackaton.

Concursul a durat 24 de ore și a avut ca temă realizarea unui proiect – aplicație online care să combată știrile false. Toate echipele finaliste au venit cu soluții „super-bune”, spune Ioana Chiorean, gazda evenimentului și membră a juriului.

Timișoara a fost reprezentată în această competiție de echipa Colegiului Național „C.D. Loga”, care a și câștigat finala națională, respectiv calificarea la faza europeană. Echipa este forma din Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, coordonați de profesoara Renata Boar.

Elevii timișoreni au dezvoltat o extensie gratuită, denumită NoLies, simplu de instalat și utilizat, disponibilă pentru toate browser-ele și toate sistemele de operare.


Extensia este adaptată inclusiv pentru uzul persoanelor cu deficiențe de vedere sau al persoanelor dislexice.

Etapa europeană este programată în data de 14 octombrie și se va desfășura online. Detalii cu privire la eveniment pot fi urmărite pe pagina https://codeweek.eu/, Facebook, Twitter sau Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.