Trei timișeni, trimiș în judecată pentru trafic de migranți. Cum acționa grupul

Trei timișeni, trimiș în judecată pentru trafic de migranți. Cum acționa grupul

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a trei persoane acuzate de „trafic de migranți” în formă continuată, respectiv de complicitate la această infracțiune.

„Procurorii au reținut că în cursul lunii iulie 2021, la diferite intervale de timp, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în scopul obținerii sumei totale de 3.350 euro, inculpatul M.B. ar fi transportat cu autovehicul mai multe grupuri de migranți care au intrat ilegal pe teritoriul ţării, în scopul trecerii ulterioare a frontierei, în mod fraudulos, pentru a ajunge în țări din vestul Europei.


În realizarea unor acte ale acestei activități infracționale, în baza unei înțelegeri prealabile, inculpatul M.B. ar fi fost sprijinit de către inculpatul B.E. care, în scopul obținerii sumei de 400 euro, ar fi acționat în calitate de antemergător, pentru oferirea informațiilor referitoare la traseu, astfel încât inculpatul M.B. să nu fie depistat de organele de poliție. Totodată, în baza unei înțelegeri prealabile, inculpatul M.B. ar fi fost ajutat în realizarea activității infracționale și de către inculpatul M.M.C. care, în scopul obținerii sumei de 200 euro, i-ar fi transmis acestuia locul de unde trebuiau preluați migranții și s-ar fi implicat în găsirea autovehiculelor cu ajutorul cărora urmau a fi efectuate transporturile”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Oamenii legii fac precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.