Tribunalul Timiș, prima decizie în dosarul insolvenței companiei de termoficare Colterm

Tribunalul Timiș, prima decizie în dosarul insolvenței companiei de termoficare Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș are stabilit pentru mâine, la ora 9, primul termen în dosarul insolvenței Colterm SA, cerută chiar de către reprezentanții societății. De la acel moment și până acum au mai cerut insolvența companiei de termoficare OTP Bank, ABN Machine Repairs SRL, SC TMG Guard SRL, SC Romtm Instal SRL, SC Purec Internațional SRL.


Toate acestea apar ca și creditoare pe portalul instanțelor. De asemenea, mai este pe rolul Tribunalului Timiș o cerere de insolvență depusă, încă din 29 septembrie, de SC Axo Util SRL. Conform procedurii și acest dosar urmează să fie ”lipit” la cel inițiat de Colterm SA.

Judecătorul sindic urmează să stabilească dacă sunt îndeplinite condițiile de declanșare a insolvenței și să stabilească cine este o să fie administrator judiciar provizoriu al Colterm SA până la întocmirea tabelului definitiv al creditorilor, care vor stabili cine o să fie firma de insolvență care se va ocupa de administrare până la finalizarea procedurii. Colterm SA a cerut ca administrator judiciar să fie numită firma de insolvență Rominsolv, în care este asociat și avocatul Gheorghe Piperea, dar instanța poate să aleagă dintre toate firmele de insolvență propuse de creditori. Decizia vine chiar în ziua în care Consiliul Local Timișoara va discuta propunerea de mărire a prețului gigacaloriei, primarul Dominic Fritz anunțând că vrea dublarea tarifului, nu triplarea cum a vot consiliul de administrație al companiei de termoficare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.