Ungaria pune la dispoziția României 50 de paturi de Terapie Intensivă pentru...

Ungaria pune la dispoziția României 50 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19. Bolnavii vor ajunge la Szeged și Debrecen

0
DISTRIBUIȚI

Statul maghiar ajută România şi preia 50 de pacienţi cu coronavirus, care au nevoie de terapie intensivă, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Budapesta.

Potrivit agenției maghiare de presă MTI, șeful diplomaţiei ungare a subliniat că „în ceea ce priveşte epidemia, România trebuie să răspundă unor provocări extrem de mari”, „există o mulţime de pacienţi care se află într-o situaţie foarte gravă, numărul zilnic al cazurilor este foarte mare”.

În ultimele zile, Ungaria s-a aflat în contact permanent cu vicepremierul Hunor Kelemen şi cu ministrul sănătăţii, Attila Cseke, pentru a identifica modul în care Ungaria ar putea ajuta România în această situaţie extrem de dificilă, a spus Szijjártó.

Ministrul a relatat că, până acum, Ungaria a trimis în România ventilatoare mecanice şi medicamente Favipiravir, însă guvernul român a venit cu încă o solicitare: ca Ungaria să preia dintre pacienţii ATI, deoarece „în multe cazuri, capacitatea de tratare a bolnavilor în sistemul de sănătate românesc este la limită”, a subliniat Szijjártó.

Ministrul a anunţat că s-a decis ca ajutorul solicitat să fie oferit, astfel că 50 de pacienţi ATI vor fi preluaţi de Ungaria, aceştia urmând să fie duşi la clinicile din Szeged şi Debrecen.

Péter Szijjártó a menţionat că, în prezent, Ministerul Sănătăţii din România şi partea maghiară discută despre detaliile tehnice, printre care şi despre starea pacienţilor care vor putea fi transferaţi.

Se discută şi despre necesitatea traducerii de urgenţă a diagnosticelor medicale în limba maghiară, respectiv despre momentul în care va putea începe transferul pacienţilor, a mai explicat ministrul.

Rămâne de văzut dacă vor fi trimiși pacienți din Timișoara în Ungaria.


Potrivit managerului Spitalului „Victor Babeș”, Cristian Oancea, unitatea sanitară nu va transfera deocamdată pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.