Victorie pentru Ripensia în derby-ul Timișoarei. Reacţiile antrenorilor Nicolae Croitoru şi Iulian...

Victorie pentru Ripensia în derby-ul Timișoarei. Reacţiile antrenorilor Nicolae Croitoru şi Iulian Muntean

0
DISTRIBUIȚI

Într-un sezon dificil pentru ambele echipe, care au schimbat antrenorii după doar câteva etape, Poli și Ripensia au oferit totuși un meci cu patru goluri în etapa a 11-a a Ligii 2. Victorioasă a ieșit echipa în galben-roșu, Ripensia câștigând primul meci de campionat după un egal și trei înfrângeri. De partea cealaltă, cu rezultatul de azi Poli a ajuns la trei înfrângeri consecutive.

Scorul a fost dechis încă din minutul 3, când Bocșan l-a faultat în careu pe Ernest, penalty-ul fiind transformat cu siguranță de Alexandru Piftor. Poli a egalat tot din lovitură de la 11 metri, în minutul 39, penalty acordat pentru un fault al lui Lalic la Bîrnoi. Daniel Benzar a transformat cu un șut tare și pe sus, mingea atingând și transversala înainte de a scutura plasa.

Într-un meci cu prea puțin spectacol în ciuda scorului, cel mai frumos gol a fost marcat de Valerii Macrițchii în minutul 73, cu un șut de la 30 de metri, cu boltă, peste portarul alb-violet. La ultima fază a meciului, în minutul 90+4, Golda a pus „cireașa pe tort” marcând pentru 1-3.

Ripensia trece astfel peste Poli în Liga 2, cu 13 puncte, însă ambele echipe timișorene sunt în continuare în a doua jumătate a clasamentului.

Poli – Ripensia 1-3

Marcatori: Daniel Benzar 39′ (pen) / Alexandru Piftor 3′ (pen), Valerii Macrițchii 73′, Denis Golda 90+4′

Poli: Murariu – Sofran, Bocșan, Scutaru (c), Pamfile – R. Lazăr (Hațegan 85′), Ignea – D. Andrei, Bîrnoi (Zaluschi 68′), D.


Benzar (Ursu 68′) – Gerbi. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Ripensia: I. Rus – Sturzu (R. Stoica 88′), Țieranu, Lalic (Rogac 88′), Val. Macrițchii – Vidrăsan, Stoi (cpt.) (Sokovic 71′), A. Macrițchii – Piftor, Ernest (Golda 57′), Mitrov (Gladun 88′). Antrenor: Iulian Muntean.

UPDATE

„Eu cred că e o înfrângere surprinzătoare, şi după aspectul jocului aş spune şi nemeritată, pentru că ne-am creat în prima repriză cinci situaţii de gol, am terminat 1-1, dintr-un penalty acordat, nu ştiu dacă uşor sau nu… În a doua repriză a fost un joc mai echilibrat, prima repriză ne-a aparţinut în totalitate, practic au avut trei şuturi la poartă şi toate trei au fost goluri. Din păcate ăsta este fotbalul. Eu cred că în prima repriză am avut o atitudine bună, am avut realizări, o posesie bună, ne-am creat situaţii de gol. Puteam să facem diferenţa din prima repriză dacă fructificam mai mult din situaţiile pe care le-am avut. A doua repriză, aşa cum am spus, jocul a fost mult mai echilibrat, adversarul s-a apărat mai sus. Cu toate astea şi în repriza a doua am avut două situaţii: prin Gerbi, la fază fixă, şi una prin Ursu, un şut puţin pe lângă poartă. Au venit două goluri de nicăieri. Şut de la 20 şi ceva de metri, dacă nu mai bine, şi faza asta de final. Ştiam că va fi greu, aveam nevoie de un rezultat pozitiv azi, să ne dea încredere, eu cred că în prima repriză s-a văzut o schimbare. Nu ne rămâne decât să muncim”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

„Tensiune foarte mare, întotdeauna meciurile cu Poli au încărcătură emoţională mare. A fost o descătuşare la final… După trei ani de zile în care nu am reuşit să câştigăm cu Poli, era cazul în momentul de faţă să avem măcar un pic de bucurie şi să trăim momentul, pentru asta muncim. Ei pentru asta joacă, e plăcerea lor. Era clar favorită prin prisma valorii lotului. Secretul cred că a fost munca, mobilizarea foarte bună a băieţilor. Adevărul e că după pauză am schimbat puţin în joc, am schimbat şi sistemul şi s-a pliat mai bine pe jocul celor de la Politehnica. A doua repriză a fost mult mai bună decât prima şi graţie celei de-a doua reprize am reuşit să aducem punctele de partea noastră. Cu voinţă, cu mult suflet, dăruire şi cu respect faţă de adverar. Până la urmă îi respectăm pe adversari când intrăm pe teren, acestea au fost considerentele pe care le-am avut în acest joc”, a spus Iulian Muntean, antrenorul Ripensiei Timişoara, despre victoria roş-galbenilor.

Sursa foto: Ripensia UVT | Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.