Ajutor de stat pentru Aeroportul Internațional Timișoara, pentru atenuarea efectelor pandemiei. Ce...

Ajutor de stat pentru Aeroportul Internațional Timișoara, pentru atenuarea efectelor pandemiei. Ce sumă va primi

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe aeroporturi din România au solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii aprobarea acordării unui ajutor de stat pentru aeroporturile care în 2019 au înregistrat un trafic mai mare de 200.000 pasageri, dar mai mic de 3 milioane pasageri, și care se confruntă acum cu pierderi datorate cheltuielilor de exploatare din perioada 01 iulie 2020 – 31 decembrie 2021. Printre acestea se numără și Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, alături de aeroporturile din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Bacău, Craiova și Suceava. Guvernul a aprobat bugetul destinat susținerii acestor solicitări.

Astfel, aeroporturile din Timișoara și Cluj-Napoca vor primi sumele cele mai importante, câte 9.000.000 lei fiecare. Ele vor fi acordate cu respectarea prevederilor „Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, de sprijinire a economiei, în contextul actualei epidemii de Covid 19”, emis de Comisia Europeană la data de 19 martie 2020 și modificat ulterior, ultima dată la 28 ianuarie 2021.


Conducerea AIT preconizează că va intra în posesia acestei sume până la finalul anului.

„Pentru că am constatat un interes crescut în «zona verde», dorim să venim în întâmpinarea acestui interes prin realizarea unor investiții și proiecte prin care să punem în valoare energia regenerabilă astfel încât beneficiul să fie unul dublu. Odată cu reducerea emisiilor poluante să realizăm și reduceri ale costurilor cu energia prin valorificarea potențialului oferit de plasamentul Aeroportului Internațional Timișoara – «Traian Vuia». Ne propunem astfel să dezvoltăm un parc fotovoltaic, care să susțină energetic infrastructura și activitatea atât în zona de trafic de pasageri, cât și în cea a transportului de tip cargo. Suntem totodată interesați de realizarea unui transport sustenabil prin dezvoltarea unui parc auto complet electric pentru activitatea de handling, precum și de realizarea unor puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, atât ale pasagerilor, cât și ale vizitatorilor. Nu în ultimul rând, pentru că prevenția este cea mai eficientă și înțeleaptă măsură în orice situație, suntem interesați de actualizarea și dezvoltarea sistemului de protecție a infrastructurilor IT&C pentru securitatea națională împotriva amenințărilor cibernetice cu scopul sporirii capabilităților de identificare a posibilelor atacuri și creșterea securității cibernetice”, a transmis Dorel Grădinaru, directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.