Aniversare pentru formația Celelalte Cuvinte: prima colecție de „memorabilia” și artefacte rock...

Aniversare pentru formația Celelalte Cuvinte: prima colecție de „memorabilia” și artefacte rock din România

0
DISTRIBUIȚI

Formația Celelalte Cuvinte, care în acest an împlinește 40 de ani de existență, a pregătit o serie de surprize pentru melomani, printre acestea numărându-se și prima colectie de „memorabilia” (obiecte de colecție) si artefacte rock din România.

„Este vorba despre 44 de scrisori realizate manual, pe hârtie învechită natural, și semnate olograf de Călin Pop, cărora le-am alăturat o fotografie de epocă, restaurată și purtând pe verso semnăturile celor patru membri din formula originală a Cuvintelor, care încă se regăsesc în componență după 40 de ani, totul ambalat într-un plic personalizat cu grafica primului album ‘cu pătrățele’ Celelalte Cuvinte, realizat din hârtie reciclată de cea mai bună calitate. Am inclus de asemenea o volantă printată pe aceeași hârtie specială care spune povestea fiecărei scrisori iubite.
Ideea ‘scrisorilor iubite’ îi aparține lui Ioan Cora, unul dintre autorii muzicisifaze.com, iar eu am reinterpretat-o, punând laolaltă toate detaliile de mai sus într-un tot unitar și care să prezinte un artefact veritabil, o construcție de vechi și nou în armonie. A durat mai multe luni pentru a putea pune toate detaliile la punct, după ce am căutat în zadar un dactilograf cu o mașînă de scris funcțională, am fost nevoit să achizitionez una special pentru acest proiect, pe care prietenul meu Adrian Barbu a recondiționat-o și a folosit-o pentru dactilografierea celor 44 de exemplare ale colecției”, a explicat Mihai „Coro“ Caraveteanu de la Axa Valaha Productions, realizatorul scrisorilor care se pot comanda aici.

„La fel de complicat a fost și în cazul hartiei folosite, am achiziționat trei stocuri de hârtie veche de minim 50 de ani până când am ajuns la hârtia folosită în varianta finală, certificată ‘de export, an 1962’.


Hârtia învechită / îngălbenită natural are marele dezavantaj că, în cazul în care nu a fost păstrată la loc uscat și la întuneric, se deteriorează neuniform, de asemenea cresc șansele să se rupă în timpul dactilografierii. Și plicul ‘scrisorilor iubite’ a trecut printr-o serie de variante și interpretări, de la alegerea cartonului din care este realizat, până la grafică care îl personalizează. Am mers până la urmă pe o reinterpretare a copertei cu pătrățele în viziunea graficienei clujene Carla Oros. Dincolo de ineditul situației, dat fiind faptul că ‘scrisoarea iubită’ este primul artefact rock realizat și lansat vreodată în România, a fost foarte reconfortant să realizez că membrii trupei au aprobat proiectul cu entuziasm, iar Călin Pop a apreciat foarte tare interesul meu în legătură cu trupa, cu muzică și atmosfera Cuvintelor pe care am încercat să le surprind cu acest artefact“, a mai spus „Coro“.

Cu ocazia aniversării a 40 de ani de existență, melomanii au parte și de varianta pe vinil a legendarului album de studio „Armaghedon“, care a apărut la casa de discuri Loud Rage Music.

Legendara formație Celelalte Cuvinte a susținut primul ei concert la Casa Studenţilor din Timişoara în data de 13 decembrie 1981. Cu doi ani în urmă, pe 13 decembrie 2019 formația a susținut un recital memorabil la Escape Underground Hub din Timișoara , care a marcat și lansarea dublului disc „Electric Live“, ocazie cu care fanii trupei le-au dăruit muzicienilor… un tort aniversar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.