Aniversare pentru o reprezentantă de seamă a muzicii bănățene: La mulți ani,...

Aniversare pentru o reprezentantă de seamă a muzicii bănățene: La mulți ani, Aura Twaroswka!

0
DISTRIBUIȚI

Mezzosoprana Aura Twaroswska împlinește astăzi o frumoasă vârstă, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”

Artista s-a născut la 21 noiembrie 1967 la Lugoj și s-a dedicat vieții muzicale încă de la vârsta de 6 ani în orașul natal, iar după absolvirea liceului a urmat studiile de canto la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii de Vest, Timișoara si masteratul la Universitatea de Muzică București. A debutat pe scena Operei Române din Timișoara în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007.


Alături de acest colectiv debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa. Ca solistă angajată a acestei instituții a cântat până în prezent aproximativ 400 de spectacole. Este decorată de către Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural, Cavaler al Artelor (în grad de ofițer). În 2004 a primit Premiul Pro Cultura al Prefecturii Județului Timiș pentru merite deosebite în promovarea culturii timișene și în 2009 Premiul Josif Constantin Drăgan oferit de Primăria Municipiului Lugoj, pentru excelență culturală. Este Director Artistic al Concursului International de Canto „Sabin V. Drăgoi” Timișoara. În anul 2016 a inițiat în municipiul Lugoj Festivalul International „Lugoj Classic” manifestare devenită deja tradițională în peisajul cultural local. În anul 2017 Consiliul Local al Municipiului Lugoj conferă mezzosopranei Aura Twarowska titlul de „Cetățean de Onoare”.

Artista a postat un mesaj de mulțumire pentru toți fanii ei, pe o rețea de socializare. „Cel mai frumos cadou de ziua mea: plouă în uscatul Denver! Cea mai tristă veste de ziua mea: mi s-a anulat încă un minunat concert in Viena, din cauza noului lockdown. Vă mulțumesc tuturor pentru urări și, știti voi… să vi se întoarcă înmiit!“, a transmis Aura Twarowska, care se află momentan în Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.