”Aripi de plumb”, o altfel de operațiune anti-drog a polițiștilor din Timiș

”Aripi de plumb”, o altfel de operațiune anti-drog a polițiștilor din Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-773600712">

Polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au mers în această săptămână la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon,  Colegiul Național Ana Aslan și Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu pentru a le vorbi elevilor despre efectele devastatoare ale consumului de droguri.

Proiectul se numește „Drogurile, aripi de plumb” și are ca scop prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor.

La activități au participat atât elevi, cât și consilieri școlari și cadre didactice.

Potrivit IPJ Timiș, temele abordate au fost: aspecte legislative referitoare la infracțiune, răspundere penală și participația penală și prezentarea consecințelor legale în urma traficului și consumului de droguri.

De asemenea, polițiștii le-au vorbit elevilor și despre traficul și consumul ilicit de droguri de risc și mare risc; drogurile-atentat la tânăra generație; prietenie, anturaj, viața și sănătatea – daruri neprețuite; viața în absența libertății –penitenciarul.

Scopul proiectului a fost prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor precum și implicarea acestora în transmiterea mesajului antidrog în școlile din care provin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.