Astăzi are loc o nouă ediție a Topului Firmelor din județul Timiș

Astăzi are loc o nouă ediție a Topului Firmelor din județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În ciuda dificultăților cu care economia s-a confruntat în condiții de pandemie, oamenii de afaceri timișeni și-au regândit afacerile și au găsit cele mai bune soluții de adaptare la noile condiții. Cifrele arată că cele 1.793 de companii clasate pe primele 3 locuri în top reprezintă 68% din cifra totală de afaceri a județului şi 52,8% din totalul numărului de salariaţi, la starea economiei timișene o contribuție importantă având și CCIA Timiș.

Încă de la instituirea stării de urgență, pentru a limita pierderile suferite și pentru a sprijini companiile să revină cât mai repede la normalitate, CCIAT a luat act de problemele acestora și a încercat să găsească rezolvări la solicitările venite din partea membrilor. Eforturile nu au fost zadarnice, Camera de Comerț reușind să influențeze luarea unor decizii în favoarea mediului de afaceri, atât de guvernul României cât și de administrația publică locală.

Topul Firmelor, realizat de camerele de comerț județene pe baza unei metodologii unitare la nivel național, îmbină criterii de eligibilitate ce țin de activitatea desfășurată de companii în exercițiul financiar precendent: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Cea de-a XXVIII-a ediție a Topului Firmelor din Județul Timiș reunește 11.214 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 33.995 care au depus bilanţul contabil în termen legal.


Dintre acestea, 1.793 firme au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, structurate pe șapte mari domenii de activitate, grupe şi clase de mărime. Pentru clasarea timp de 10 ani consecutiv pe primele trei poziții ale Topului, 160 de firme sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Totodată, în topul național al firmelor din România sunt evidențiate pe primele zece poziții 523 de companii timișene, cel mai important domeniu în care se regăsesc fiind industria.

La fel ca și la edițiile precedente, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale pentru realizări de excepție în diferite domenii de activitate: competitivitate investițională, antreprenoriat diplomatic, branduri românești de top, antreprenori de succes.

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor în Județul Timiș va  fi transmisă în premieră în data de 19 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, pe TVR Timișoara – partener media principal al evenimentului, Tele Europa Nova, platformele on-line și paginile de facebook ale partenerilor media, pe paginile de Facebook ale CCIAT și CRAFT cât și pe site-ul evenimentului, www.top.cciat.ro.

Topul integral cu firmele clasate poate fi consultat online la adresa http://top.cciat.ro/top.php.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.